Κώστας Καίσαρης
Goalnews
3/11/2009
ΜΑ θαρρώ πως θα τα μπλέξω, από τη Ζουζού και από την Κοκό ποια θα διαλέξω, όπως λέει και ο Ζωρζ Πιλαλί. Οι αυτοαποκαλούμενοι καθηγητές διαιτησίας συμφωνούνε μεταξύ τους μόνο όταν μια φάση είναι πέντε μέτρα οφσάιντ. Σε όλες τις άλλες ο ένας λέει αυγά και ο άλλος λέει καλάθια. Βγαίνει πρώτος ο Περικλής Βασιλάκης για τη φάση του πέναλτι του Ομο και είναι κατηγορηματικός: «Λάθος η κόκκινη κάρτα. Δεν πάει για γκολ η μπάλα. Πίσω από τον αμυντικό του Πανιώνιου είναι ο γκολκίπερ». Ο Βαρούχας όμως δεν σηκώνει κουβέντα: «Σωστή η απόφαση του διαιτητή.
Η παράβαση είναι για κόκκινη κάρτα». Ποιον από τους δύο να πιστέψεις; Σχολιάζει ο Βασιλάκης την αποβολή του Ντε Νίγκρις στο Αλκαζάρ: «Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που πηδάει ένας ποδοσφαιριστής και βρίσκει τον αντίπαλό του με το χέρι είναι και κόκκινη κάρτα». Ο Βαρούχας αβανταδόρος του Σπάθα σαν τους παπατζήδες της Ομόνοιας: «Πολύ καλά έκανε ο διαιτητής. Η παράβαση είναι για κόκκινη κάρτα». Ποιον από τους δύο να πιστέψεις;
Και δεν λέμε τώρα για τη φάση του πέναλτι στο Ηράκλειο, που ο Βασιλάκης την πάτησε και είπε ότι ο Σκόκο πατάει την μπάλα και πέφτει. Εκεί πράγματι είναι δύσκολο να δεις ότι ο αμυντικός τον κλωτσάει στο δεξί πόδι. Οι φάσεις όμως των δύο αποβολών σε ΟΑΚΑ και Αλκαζάρ είναι καθαρά θέμα ερμηνείας των κανονισμών. Πώς γίνεται λοιπόν ο ένας καθηγητής να λέει άσπρο κι άλλος μαύρο; Εκτός αν κάποιος από τους δύο έχει πάρει το πτυχίο όπως τα παίρνουνε κάποιοι Ελληνες φοιτητές στη Βουλγαρία και γυρίζουνε πίσω και παριστάνουν τους γιατρούς.
Ο Βαρούχας, μάλιστα, το έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Μιλάει σαν παράγοντας: Σχολιάζει τις δηλώσεις του Καραγεωργίου και κάνει τον έξυπνο. Κάνει τηλεφωνικό διάλογο με τον εκπρόσωπο της Λάρισας και διαφωνεί μαζί του. Τρεις φορές του είπε επί λέξει «ο ποδοσφαιριστής σας». Ποιος να τον συμμαζέψει όμως; Ο Κατσαρός; Ο Κατσαρός είναι που τον έχει αναγορεύσει σαν τον νάμπερ ένα της εκπομπής. Ο Κατσαρός είναι που πρώτος και καλύτερος κρέμεται από το στόμα του. Ο Κατσαρός είναι που του έχει αναθέσει το ρόλο του σόουμαν.
Πεντακάθαρο είναι ότι καλύπτεται
Κι αν στη δημόσια τηλεόραση, στις ζωντανές περιγραφές, λένε σε κάθε δύσκολη φάση «θα μας τα εξηγήσει το βράδυ ο Παναγιώτης Βαρούχας (φωτό)», στο συνδρομητικό προσπαθούνε να πούνε την άποψή τους.
Οπως ο Λυκουρόπουλος στο Ηράκλειο: «Μάλλον ο Λεάλ φεύγει από κανονική θέση στη φάση του 2-1». Τι πάει να πει μάλλον; Πεντακάθαρο είναι ότι καλύπτεται. Ούτε χρειάζεται να ξέρεις κανονισμούς για να το δεις και να το πεις.
Οφθαλμοφανές είναι. Κι εντάξει. Το να δεις ότι ο αμυντικός του Εργοτέλη παίρνει το πόδι του Σκόκο στη φάση του πέναλτι δεν είναι εύκολο. Από πού κι ως πού όμως υπάρχει πέναλτι στο αγκάλιασμα του Νέμεθ από τον Κορδονούρη, όπως είπε τέσσερις φορές: Κοινός νους χρειάζεται για να διαβάσεις τη φάση. Τίποτα παραπάνω.
Να μην ξεχνάμε ότι από τον Πανιώνιο έλειπε ο Ρεκόμπα. -Αννα Καραμανλή-
Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ και οι ερωτήσεις του αιώνα
Κι αν στο φινάλε δεν του βγαίνει του Λυκουρόπουλου, ας το σταματήσει. Δεν είναι κακό. Να λέει κι αυτός όπως στην ΕΡΤ «θα μας αναλύσει τη φάση το βράδυ ο Μάλαμας Τεβεκέλης και θα έχει το κεφάλι του ήσυχο». Ξεκινώντας το ματς στο ΟΑΚΑ ο Νίκος Τζουάνης ήταν λεπτομερέστατος: «Ο Τεν Κάτε στράφηκε στον κόσμο κι αυτός τον χειροκρότησε. Ο κόσμος αγαπάει τον προπονητή του Παναθηναϊκού». Στη συνέχεια, όταν ο κόσμος σφύριξε και αποδοκίμαζε, ο Τζουάνης δεν είπε κουβέντα.
Ενδεχόμενα θα τον είχε πιάσει λόξιγκας. Τελειώνει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και άλλος δαιμόνιος ρεπόρτερ κάνει την ερώτηση του αιώνα στον Μάριο Νικολάου του Πανιώνιου: «Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι». Πού αλλού θα μπορούσε να έχει κριθεί δηλαδή εκτός από τη φάση της αποβολής-πέναλτι του Ομο; Στο ότι η θερμοκρασία είχε πέσει στους δέκα βαθμούς Κελσίου; Εχω και στοκ όμως: Την ερώτηση της χρονιάς στον Παπακώστα μόλις τελειώνει στην Καβάλα το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Πόση ικανοποίηση σας δίνουν οι πανηγυρισμοί των οπαδών του Παναθηναϊκού για το γκολ της ισοφάρισης;».
Ο άνθρωπος είχε χάσει στις καθυστερήσεις τη νίκη της ζωής του ως προπονητής κι ο άλλος τον ρώταγε πόσο ευχαριστημένος ήταν επειδή πανηγύρισαν οι Παναθηναϊκοί την ισοφάριση. Σε ματς της Πρέμιερσιπ, που είναι στο 88' και κάτι, ο γιγαντιαίος Τάκης Κουλουμπής αποφαίνεται: «Η τελευταία φάση του αγώνα». Οταν βέβαια σε κάθε λεπτό των καθυστερήσεων, όπως συμβαίνει κατά κανόνα στην Αγγλία, χανότανε κι ένα γκολ. Στο Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης ο ρεπόρτερ μπέρδεψε το ποδόσφαιρο με τις κούρσες 60 μέτρων κλειστού στίβου. «Ο Καούνος δεν έχει την ταχύτητα του Τσέζαρεκ.
Δεν μπορεί να κάνει κούρσες 40-50 μέτρων». Το Οσκαρ του Σαββατοκύριακου, πάντως, ανήκει δικαιωματικά στον Γιάννη Καραλή. «Κοντρολαρισμένο, ανάποδο ψαλίδι από τον Λουτσιάνο Γκαλέτι με την πλάτη προς το τέρμα». Λες και υπάρχει περίπτωση να πάει να βάλει κάποιος γκολ με ανάποδο ψαλίδι και η πλάτη του να είναι προς τη σέντρα. Το περιβόητο «άπερκατ από κάτω» του Μανώλη Μαυρομμάτη (φωτό) σε ποδοσφαιρική βερσιόν από τον Γιάννη Καραλή. Χαίρετε.
Ποιον εξέθεσε περισσότερο ο Πανιώνιος από το 12' και μετά στο ΟΑΚΑ; Τον Παναθηναϊκό ή τον Παπασταμάτη;
Η κυριακάτικη παράσταση του Γιώργου Μίνου
ΣΤΙΣ ταινίες και περισσότερο στις κωμωδίες υπάρχουν οι αποκαλούμενοι γκεστ σταρ: Καλοί ηθοποιοί κατά κανόνα που δεν παίζουν όμως κάποιον από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Περιορίζονται σ’ ένα πέρασμα ή σε ολιγόλεπτη παρουσία. Είτε από υποχρέωση ή φιλική σχέση με τον σκηνοθέτη είτε επειδή δεν ήθελαν να παίξουν περισσότερο. Η παρουσία τους και μόνο είναι σημαντική και αβαντάρει την ταινία. Αυτόν τον ρόλο παίζει στην «Αθλητική Κυριακή» ο Γιώργος Μίνος. Ετσι ή αλλιώς άλλωστε η εκπομπή έχει χαρακτηριστεί σαν χιουμοριστική. Ο Μίνος λοιπόν κάθε Κυριακή βράδυ δίνει τη μικρή αλλά σημαντική παράστασή του. Προς τέρψιν των παρευρισκόμενων που μειδιούν, άλλα πολύ περισσότερο των τηλεθεατών.Αν κατέβει για νομάρχης,
Τον «έφαγε» τον Ψωμιάδη
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ του η διαιτησία. Οπως ο Θανάσης Βέγγος έκανε καριέρα τρέχοντας, έτσι κι ο Μίνος κάνει καριέρα στην τηλεόραση κυνηγώντας τους διαιτητές. Με άψογη επαγγελματική ευσυνειδησία, καθώς ξέρει κάθε φορά τους δεξιούς κι αριστερούς επόπτες των παιχνιδιών του ΠΑΟΚ με τα μικρά τους ονόματα. Προχθές, ωστόσο, ξεπέρασε τον εαυτό του. Σχολιάζοντας τη δήλωση του Πάμπλο Γκαρσία ότι «δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να κατέβει να παίξει με την ΑΕΚ. Οποτε κατεβαίνουμε στην Αθήνα, μας κλέβουνε οι διαιτητές και χάνουμε τα παιχνίδια». Ο Γιώργος Μίνος τοποθετήθηκε ρητά και απερίφραστα: «Ο Πάμπλο Γκαρσία είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Συμπέρασμα: Κακώς περιορίζεται σ’ αυτούς τους μικρούς ρόλους στην ΕΡΤ. Αν κατέβει για νομάρχης Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές, μια μπουκιά θα τον κάνει τον Ψωμιάδη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου