Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Sex και … Μουντιάλ



Πόσο σεξ και με ποια παρτενέρ επιτρέπεται στους παίκτες στον ένα μήνα που διαρκεί το τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου; «Οι παίκτες μπορούν να κάνουν σεξ με τις συζύγους και τις φίλες τους κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι παίκτες δεν είναι Αρειανοί. Δεν πρέπει όμως να το κάνουν στις 2 τα ξημερώματα με σαμπάνια και πούρα Αβάνας». Τάδε έφη Δρ. Donato Vallani, γιατρός της ομάδας της Αργεντινής, στο Associated Press στις 27 Μαΐου 2010.
Με αυτά τα λόγια ο καλός γιατρός από την Αργεντινή δίνει μια σαφή απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα του ποδοσφαίρου: Ακριβώς πόσο σεξ και με ποια παρτενέρ επιτρέπεται στους παίκτες στον ένα μήνα που διαρκεί το τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου; Κάθε τέσσερα χρόνια το θέμα τίθεται εκ νέου, ενώ δεν προκύπτει το ίδιο ερώτημα, ας πούμε, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή για τους τελικούς του ΝΒΑ. Ωστόσο το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι διαφορετικό. Οι ομάδες είναι γνωστό ότι ταξιδεύουν με το δικό τους σεφ, που τους ετοιμάζει το ίδιο φαγητό με αυτό που τρώνε στην πατρίδα τους. Θα πρέπει κάτι αντίστοιχο να γίνεται και με το σεξ;
Καταρχήν φυσικά οι στάσεις και οι προσεγγίσεις του θέματος διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Πάρτε την Αγγλία για παράδειγμα: οι συνοδοί τους είναι κάτι σα θρησκεία. Υπάρχουν οι «WAGs «-οι σύζυγοι και οι φιλενάδες των παικτών. Στην Αγγλία, όπου οι WAGs είναι συχνά εξίσου αναγνωρίσιμες με τους συντρόφους τους, οι γυναίκες των ποδοσφαιριστών απολαμβάνουν τη δική τους φήμη. (ο David Beckham και η Posh Spice είναι η Brangelina του παιχνιδιού.)
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία, οι WAGs ειπώθηκε ότι ξόδεψαν πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια για ψώνια στη νυσταλέα πόλη του Baden-Baden. Στη Νότια Αφρική, οι κυρίες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνουν κάτι ανάλογο.
Οι Ιταλοί από την άλλη πλευρά έχουν επιλέξει με τη θέλησή τους την αυταπάρνηση. Κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου κυπέλου το 1990, το οποίο φιλοξένησαν, οι Ιταλοί ήταν απομονωμένοι από τις συντρόφους τους και είχαν βάλει στόχο τη νίκη με ζήλο …μοναχού! Περιττό να πούμε ότι τελικά δεν τους βγήκε σε καλό, αφού στην πραγματικότητα τους ‘’έσκισε’’ με μεγαλοπρέπεια ο Maradona, ο οποίος κατάφερε να πείσει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας να στηρίξει την Αργεντινή και όχι στην Ιταλία στους ημιτελικούς (η Ιταλία κατέληξε να χάσει στα πέναλτι).
Ο Azeglio Vicini, προπονητής της Ιταλίας, συνειδητά επέλεξε να απέχει από οποιαδήποτε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με το ρόλο που έπαιξε το σεξ ή η απουσία του στην τύχη της ομάδας του. «Η αγνότητα των παικτών πριν και κατά τη διάρκεια ενός πρωταθλήματος είναι ένα πολυσυζητημένο αλλά άλυτο πρόβλημα», ομολόγησε.
Και βέβαια υπάρχουν και οι ομάδες της Νότιας Αμερικής, που δεν αποχωρίζονται το σεξ με τίποτα. Ο Romario, το αστέρι του 1994 στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, ήταν ένας περιβόητος ξενύχτης και δήλωνε ότι το σεξ την ημέρα των αγώνων τον βοηθούσε να αισθάνεται τα πόδια του ‘’πιο ευκίνητα’’.
«Είμαι ένας κλασικός Βραζιλιάνος: μου αρέσει να βγαίνω έξω και να περνάω καλά», παραδέχτηκε ο ίδιος. «Η νύχτα ήταν πάντα φίλος μου. Όταν βγαίνω εγώ νιώθω καλά και αυτό με βοηθάει να σκοράρω.» Η πραγματικότητα δεν τον διέψευσε. Έβαλε 5 γκολ στο Κύπελλο του 1994 και ψηφίστηκε ως ο πιο σημαντικός παίκτης του τουρνουά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: