Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Συμβουλές για νέους φοιτητές. Τι, πως και πόσο θα σας στοιχίσουν τα απολύτως απαραίτητα.



Το να είσαι φοιτητής είναι μεγάλη υπόθεση. Δεν είναι μόνο πάω στη σχολή, παρακολουθώ ή δεν παρακολουθώ και πίνω καφέ, διαβάζω και δίνω εξεταστικές. Αν θες να είσαι «ο φοιτητής» τότε κάποια πράγματα δεν πρέπει να λείψουν από το φοιτητικό τσαρδί σου. 

Καναπές-κρεβάτι 

Και θα μου πεις: «Γιατί όχι απλό κρεβάτι;». Και έχω πολλούς λόγους να σου δώσω. Πιάνει λιγότερο χώρο, ειδικά αν θες διπλό, έχεις δύο σε ένα, άρα λιγότερα λεφτά και συνήθως είναι πιο designάτοι από τους απλού καναπέδες. Θα τους βρεις σε διάφορα σχέδια και χρώματα και φυσικά σε διάφορες τιμές. Ρίξε μια ματιά και στα site που πουλούν πρώην φοιτητές τον εξοπλισμό τους, για ακόμη καλύτερες τιμές.  

Τριθέσιος καναπές-κρεβάτι: 320,00 ευρώ. 


Τάβλι 

Ακόμη κι αν δεν ξέρεις να παίζεις, ήρθε η ώρα να μάθεις. Το απόλυτο φοιτητικό σπορ σε περιμένει. Καλό το ταβλάκι στην καφετέρια, άλλα ένα για το σπίτι είναι απαραίτητο. Να εξασκείσαι κιόλας βρε παιδί.  

Τάβλι απλό με Καπλαμά: 23,00 ευρώ. 

Φραπεδιέρα 
Μα γίνεται φοιτητής χωρίς φραπέ στο χέρι; Όχι! Τώρα θα μου πεις: «Μα εγώ πίνω φρέντο». Οκ αλλά ο φοιτητής πάει ασορτί με το φραπέ στο χέρι. Και για να τον συνηθίσεις, φτιάξε τον μόνο σου που είναι και οικονομικότερο.  

Φραπεδιέρα : 19,00 ευρώ. 

Ποδήλατο 
Θα σε φάνε οι δρόμοι και τα ταξί κοστίζουν. Πάρε ποδηλατάκι, κάνε οικονομία και απόκτησε και πράσινη συνείδηση. 

ποδήλατο πόλης έως 350,00 ευρώ.
 
Βιβλιοθήκη 
Ξέρεις πόσα βιβλία θ’ αποκτήσεις ξαφνικά; Περίπου 8 το εξάμηνο, πολλαπλασίασέ το επί τα εξάμηνα φοίτησης. Και; Όχι ότι θα τα διαβάσεις όλα, αλλά βάλτα μόστρα σε βιβλιοθήκη, να νομίζουν κι οι γονείς σου ότι είσαι υπόδειγμα φοιτητή.  

Βιβλιοθήκη έως 150,00 ευρώ. 

Σετ πόκερ 

Τώρα θα μου πεις το ρίξαμε στο τάβλι, θα μάθουμε και πόκερ; Ναι! Μπορεί το τάβλι να είναι παράδοση, αλλά το πόκερ κερδίζει έδαφος τώρα τελευταία. Ένα καλό σετ πόκερ θα κάνει το σπιτικό σου ακαταμάχητό στους φοιτητικούς κύκλους.  

Πόκερ σετ Texas Hold’em Poker: 15,50 ευρώ.
 
Σετ τάπερ 
Θα δεις ότι μετά τους πρώτους μήνες η γκρίνια της μαμάς για τα χαμένα τάπερ της δεν θα ‘χει τελειωμό. Οπότε αγοράζεις ένα σετ και της το κάνεις δώρο από τώρα ή τα φυλάς για τις δύσκολες μέρες που θα έρθουν.  

 

Σετ δοχείων τροφίμων  4,50 ευρώ. 

Ξυπνητήρι 

Το ακαδημαϊκό τέταρτο δεν θα σε σώνει πάντα. Καλό το κινητό αλλά ένα ξυπνητήρι της προκοπής είναι απαραίτητο.  

Ψηφιακό ξυπνητήρι LED  9,00 ευρώ.
 
Τσάντα 

Θα κουβαλάς βιβλία; Ενίοτε ναι. Όποτε μια τσάντα που θα τραβήξει τα βλέμματα είναι ότι χρειάζεσαι. 

Σακίδιο έως 45,00 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: