Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Απαγορεύουν στις ΗΠΑ να φτιάχνει ο κάθε ένας μαρούλια στον κήπο του !!!!


Πλησιάζει ο καιρός που θα απαγορευτούν οι ιδιωτικοί κήποι και στην Ελλάδα ;
Κρατείστε το: S.510. Eίναι Αμερικανικός νόμος για την ασφάλεια των τροφίμων.


Για την ακρίβεια ο πλήρης τίτλος:


"S.510 - FDA Food Safety Modernization Act To amend the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act to improve the safety of food in the global market, and for other purposes."


Ήδη, πολύ μεγάλη μερίδα των Αμερικανικών social media ασχολείται με το θέμα, ως επί το πλείστον, στα πλαίσια της θεωρίας ότι πρόκειται για μια "παγκόσμια συνομωσία της βιομηχανίας τροφίμων" και ειδικά της Εβραϊκής Monsanto.
Το νομοσχέδιο εισήχθη στις 8 Ιουνίου του 2009 και με πολλές δυσκολίες έφτασε στο Κογκρέσσο για ψήφιση.


Ένα σύντομο κείμενο για το ζήτημα:
Πλησιάζει ο καιρός που θα απαγορευτούν οι ιδιωτικοί κήποι και στην Ελλάδα


Ηδη στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών τροφών.


Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.
;Oποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζεί αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».


Το όνομα του νόμου αυτού είναι «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων», σύμφωνα με τον οποίο χαρακτηρίζεται παράνομη η καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων.


Ο νόμος της Συγκλήτου «510» για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στην ιστορία των ΗΠΑ
Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων.


Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας.


Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν αγγούρια στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών.

Υπάρχουν άνθρωποι στο Ευρωκοινοβούλιο που λένε την αλήθεια.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

1843: Mαθήματα ιστορίας από το 1ο Μνημόνιο της Ελλάδας


Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να αποπληρώσει στην τραπεζική ελίτ της Ευρώπη χρεολύσια και τόκους δανείων που είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια.
Δυστυχώς, πέρα από τους επαχθείς όρους των δανείων αυτών, τα χρήματα δεν είχαν διοχετευθεί ώστε να δημιουργηθούν υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης, στο παλάτι και στους Βαυαρούς συμβούλους. Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό των συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την αποπληρωμή των τόκων και κάτω από την πίεση των κυρώσεων η κυβέρνηση έλαβε μέτρα λιτότητας την άνοιξη του 1843 τα οποία όμως φάνηκε πως δεν απέδιδαν και ότι δε θα ήταν αρκετά για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο κεφάλαιο και έτσι τον Ιούνιο του 1843 η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά.
Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά και αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα έπρεπε να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει υπέρ των δανειοδοτών της μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών.
Προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους αλλά και των ποσών που εισπράττονται.
Τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου ήταν τα ακόλουθα:
Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν κατά 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ένστολων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.
Το αποτέλεσμα των εξαιρετικά σκληρών αυτών μέτρων ήταν οι δανειστές να πάρουν, όντως, ένα μέρος των χρημάτων τους αλλά η χώρα να οδηγηθεί σε μία βαθιά και πολυετή ύφεση η οποία οδήγησε στην εξαθλίωση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού. Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, θεωρείται από πολλούς ιστορικούς μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ένας δικηγόρος,δικαστικός αντιπρόσωπος σχολιάζει με τον δικό του τρόπο πως γίνεται η διαδικασία ψηφοφορίας των εκλογών στην Ελλάδα.

1) Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι στα προσωπικά μου στοιχεία, στο πεδίο "απασχόληση" έγραφα "πιανίστας σε οίκο ανοχής - ντρέπομαι να πω ότι είμαι δικηγόρος". Αυτό είναι κλασσική μου ατάκα όταν με ρωτούν τί δουλειά κάνω. Ασφαλώς δεν ντρέπομαι για την δουλειά μου, την επέλεξα και την αγαπώ - ντρέπομαι όμως για το συνάφι μου και την συμπεριφορά του, και δεν επιθυμώ με κανέναν τρόπο να με παίρνει η μπάλα εξαιτίας της άθλιας, αντιεπαγγελματικής, αντιδεοντολογικής και εν τέλει αντικοινωνικής συμπεριφοράς μεγάλης δυστυχώς μερίδας του κλάδου μου.

2) Ο τρόπος της διεξαγωγής των εκλογών στην Ελλάδα είναι λίαν χαρακτηριστικός τόσο της ιστορίας του τόπου όσο και της σημερινής κατάντιας του. Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία χαρακτηρίζει τριτοκοσμική χώρα από την αρχή έως το τέλος, με προκλητική διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αντιοικολογικές πρακτικές και αδιανόητους αναχρονισμούς. Ας τα πιάσουμε τα πράγματα με την σειρά:

Επειδή σε αυτήν την χώρα η εκτροπή και η ανωμαλία ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, μέχρι το '86 αν δεν κάνω λάθος, τα εκλογικά τμήματα φυλάσσονταν από τον στρατό. Θυμάμαι την απίστευτη εντύπωση που μου είχε κάνει η παρουσία του φαντάρου με την ξιφολόγχη επί του όπλου, όταν είχα πάει παιδάκι μαζί με την μητέρα μου σε εκλογικό τμήμα. Τώρα πλέον φυλάσσονται από την αστυνομία. Είναι τόσο δρακόντια η φύλαξη που το εκλογικό υλικό το πάω στο εκλογικό τμήμα το πρωί της Κυριακής. Όταν μάλιστα το ανέφερα στην γραμματεία του εφόρου Εκλογών του αρμόδιου Πρωτοδικείου η απάντηση ήταν "πολύ καλά κάνετε!" Σημειώνω ότι αυτό απαγορεύεται ώστε αν πάθει κάτι ο τακτικός δικαστικός αντιπρόσωπος, ο αναπληρωματικός να μπορέσει άμεσα να λειτουργήσει το τμήμα. Φύγαμε δηλαδή από την παράνοια για να περάσουμε στην φαιδρότητα.

Εις ανάμνησιν των εποχών που οι εκλογές γίνονταν αλά Κορσική, πριν αρχίσει η ψηφοφορία κι αφού περάσουμε τα λουκέτα, τυλίγαμε την κάλπη με ταινία και την σφραγίζαμε με βουλοκέρι. Τώρα, ίσως λόγω κρίσης, η ταινία έχει αντικατασταθεί με σπάγκο. Μαγεία...

Μέσα στο εκλογικό υλικό θα βρει κάποιος και δύο τελείως σουρεαλιστικά αντικείμενα: ένα κερί, ώστε αν δεν υπάρχει φως να συνεχιστεί η διαδικασία (!!!) και μία σακοράφα για το ράψιμο του εκλογικού σάκου (τον οποίο, όμως, πρέπει να πας ανοικτό στο Πρωτοδικείο, όπου εκεί σφραγίζεται με ειδικό μηχάνημα).

Θα ήταν ανέκδοτο αν δεν ήταν οικολογική καταστροφή, η φρικτή σπατάλη χαρτιού σε ψηφοδέλτια και φακέλους. Κοιτάξτε μόνο πως γίνεται η διαδικασία στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου το ψηφοδέλτιο είναι ένα, διπλώνει σαν φυσαρμόνικα και οι εξωτερικές του πλευρές είναι κενές. Το παίρνεις, το συμπληρώνεις, το διπλώνεις, και το ρίχνεις στην κάλπη. Αντ' αυτού, κάθε συνδυασμός έχει το δικό του, ο ψηφοφόρος παραλαμβάνει ένα πάκο που του παίρνει ώρα να ξεχωρίσει αυτό της επιλογής του, πρέπει να το διπλώσει ώστε να το βάλει στο φάκελο, να το κλείσει και να το ρίξει στην κάλπη. Ο δε φάκελος πρέπει να είναι σφραγισμένος με την σφραγίδα του εκλογικού τμήματος και με την μονογραφή του Δικαστικού Αντιπρόσωπου. Μιλάμε για διαδικασία με ISO.

Και φτάνουμε στο προκείμενο θέμα, τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Όλοι τους μισούν, αλλά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτούς. Το θέμα βέβαια είναι και απλό και σύνθετο. Ας το πιάσουμε από την αρχή.

Η όλη διαδικασία των εκλογών καταγράφεται σε τρία βιβλία, το πρωτόκολλο ψηφοφορίας όπου καταγράφονται τα ονόματα των ψηφισάντων, το βιβλίο διαλογής ψήφων και το βιβλίο των πρακτικών. Το βιβλίο διαλογής ψήφων χωρίζεται σε δύο μέρη, στο πρώτο καταγράφονται οι ψήφοι υπέρ των συνδυασμών και στο δεύτερο οι ψήφοι υπέρ των υποψηφίων. Το δεύτερο βιβλίο αποτελείται από δύο πρακτικά, το Πρακτικό 1, το οποίο αφορά στην έναρξη της ψηφοφορίας και το Πρακτικό 2, το αφορά στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος παραλαμβάνει αμφότερα τα βιβλία ΚΕΝΑ, και πρέπει να περάσει σε αυτά τους συνδυασμούς και τους υποψήφιους, τόσο στο ένα όσο και στο άλλο. Το δε δεύτερο έχει την μορφή τριπλότυπου ή τετραπλότυπου, και ως εκ τούτου θα πρέπει να μπει καρμπόν ανάμεσα στις σελίδες, που σημαίνει ότι δεν γράφεις απλά το όνομα αλλά πιέζεις το στυλό πάνω στο χαρτί ώστε να γραφτούν όλες οι σελίδες. Ναι, κυρίες και κύριοι, ο δικαστικός αντιπρόσωπος και ο γραμματέας του έχουν περάσει την Παρασκευή και το Σάββατο γράφοντας δυο φορές όλα τα ονόματα που είδατε πάνω στα ψηφοδέλτια: τενοντίδα αγάπη μου!

Εν συνεχεία, όταν γίνεται η διαλογή των ψήφων ο δικαστικός αντιπρόσωπος αριθμεί το ψηφοδέλτιο, αναγράφει επάνω του την λέξη "Έγκυρο", τον αριθμό των σταυρών που υπάρχουν επάνω του, και στην συνέχεια κυκλώνει και μονογράφει τους σταυρούς. Ο γραμματέας καταχωρίζει τους αριθμούς των ψηφοδελτίων στο βιβλίο διαλογής, και εν συνεχεία (αφού βγει το αποτέλεσμα των συνδυασμών) καταχωρίζει τους σταυρούς. Ενδιάμεσα ο δικαστικός αντιπρόσωπος συμπληρώνει το σχετικό τηλεγράφημα το οποίο παραλαμβάνει υπάλληλος του δήμου και το παραδίδει στον ΟΤΕ. Στο τέλος, κλείνει το βιβλίο διαλογής με γραμμές δίπλα στα ονόματα των υποψηφίων και αναγραφή του συνολικού αριθμού ψήφων ολογράφως και αριθμητικώς. Εν συνεχεία, μεταφέρονται τα αποτελέσματα από το ένα βιβλίο στο άλλο, κλείνει και υπογράφεται το Πρακτικό 2, και κάπου εκεί η παράσταση λαμβάνει τέλος.

Παύση: για όποιον δεν κατάλαβε, στις εκλογές που προηγήθηκαν σε ένα εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν 300 άτομα, ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει βάλει τουλάχιστον (300Χ4=) 1200 μονογραφές σε φακέλους και ψηφοδέλτια και αφήνω κατά μέρος τις μονογραφές στους σταυρούς. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος είναι στο πόδι τουλάχιστον από τις 5 το πρωί, και εφόσον κάνει σωστά την δουλειά του, ανάθεμα αν έχει ηρεμήσει 10 λεπτά. Εννοείται ότι δεν υπάρχει αυτό το "κλείσαμε για φαγητό, πάω για κατούρημα, να ρίξω ένα στα γρήγορα κλπ κλπ κλπ"

Εν συνεχεία, ωσάν τον Αι Βασίλη, βάζεις τον σάκο στον ώμο και 1) παραδίδεις το εκλογικό υλικό στο πρωτοδικείο, 2) τα πρακτικά και τα τηλεγραφήματα σε Νομαρχία και Περιφέρεια - ναι, φτιάχνεις το τηλεγράφημα και το πας ο ίδιος ο τηλεγραφών στον προς ον το τηλεγράφημα

Εγώ τα τελείωσα όλα αυτά στις 6.30 το πρωί της Δευτέρας. Προσπάθησα, όσο μου ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, να εξυπηρετήσω τους πολίτες και τους αντιπροσώπους των συνδυασμών, να είμαι γρήγορος αλλά τυπικός και αδέκαστος στην διαλογή των ψήφων, να μην παραλείψω ούτε έναν ψήφο υπέρ συνδυασμού ή υποψηφίου, να συμπληρώσω σωστά και τυπικά όλα τα έγγραφα, να μην κάνω λάθη και να προλάβω τα λάθη άλλων, έχοντας κοιμηθεί από την Παρασκευή έως την Δευτέρα συνολικά 12 ώρες, υποχρεωμένος να κάθομαι σε σχολικό κάθισμα και τραπέζι πέραν των 24 ωρών, έχοντας καταναλώσει 2 καφέδες και μία πορτοκαλάδα. Και αφήνω παράμερα ότι έτρεχα εγώ να βρω τα σωστά ψηφοδέλτια ενός συνδυασμού, γιατί κάποιος φωστήρας είχε βάλει στο σάκο ψηφοδέλτια Βοιωτίας και όχι Φθιώτιδας ή ότι, στις 11 το βράδυ του Σαββάτου και ενόσω είχα ήδη συμπληρώσει τα ονόματα στο βιβλίο διαλογής, ανακάλυψα ότι ένας άλλος θεούλης είχε ανακατέψει τις σελίδες της εγκυκλίου με την ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων με αποτέλεσμα δεξιοί, πασόκοι και κουμουνιστές να έχουν γίνει αχταρμάς και το βιβλίο διαλογής Γκουέρνικα (το χωριό, όχι ο πίνακας) από τις διορθώσεις, όταν τελείωσα τη μία το βράδυ της Κυριακής.

Εάν κάποιος κάνει σωστά την δουλειά του, τα λεφτά είναι λίγα. Αν παίζει με τα γεννητικά του όργανα, αυτό είναι δική του υπόθεση. Αν πιάσω το τί παλαβό έχουν δει τα μάτια μου από το σύνολο των εμπλεκομένων στην υπόθεση, θα χρειαστώ δέκα σελίδες του φόρουμ (Αφήνω επίτηδες στην άκρη τις ιστορίες για αγρίους με τους ψηφοφόρους...). Από την κυρία που έκανε εκλογές χωρίς να συπληρώνει το πρωτόκολο ψηφοφορίας και ρώτησε στις 15.30 της Κυριακής "αααααα, εδώ γράφουμε τα ονόματα;" στον μεθυσμένο τύπο που ζητούσε διορισμό των εκλογικών αντιπροσώπων με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του επικεφαλής του συνδυασμού και έως την ΘΕΑ που αριθμούσε τους φακέλους πριν τους ρίξουν οι πολίτες στην κάλπη (HAIL!), υπάρχουν τόσα κι άλλα τόσα. Βέβαια, για κάθε έναν υπάλληλο που διαμαρτύρεται για ν κάφρους δικηγόρους, υπάρχει και ένας δικηγόρος που διαμαρτύρεται για ν κάφρους υπαλλήλους. Εγώ είμαι τυπικός και θέλεις δεν θέλεις θα μου συμπεριφερθείς τυπικά γιατί θα σε πάρει ο διάολος και θα σε σηκώσει με χαμόγελο και ευγένεια. Πληρώθηκα 948,42€ και σας δηλώνω ευθαρσώς και υπευθύνως ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

By Mihas