Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Νίκος Αλέφαντος


Τον Μήτρογλου τον γέννησε η μανά του «δολοφόνο» μέσα στη περιοχή. Έχει τα προσόντα για να γίνει ότι και ο Κοβάσεβιτς. Έχει την αίσθηση του γκολ, να πάρει την κατάλληλη θέση, να πλασάρει, να βάλει σωστά το κεφάλι, είναι γκολτζής γεννημένος, είναι έμφυτο αυτό. Μέσα στη περιοχή είναι λες και τα ποδιά του τα κινεί κάποιος σκηνοθέτης που έχει δει από πριν την εξέλιξη της φάσης.
Τον Κλέιτον τον είδα από κοντά στο γήπεδο και με εξέπληξε. Τρομερή βελτίωση έχει πάρει. Ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ο καλύτερος και από όσους είχε η Λάρισα και από όσους είχε ο Ολυμπιακός. Και γρήγορος, ντριμπλαδόρος, πασέρ, κάθετες πάσες, μπουκαδόρος, μπαλαδόρος, ξεγλιστρούσε σαν χέλι. Κόλλαγε η μπάλα πάνω του, όταν έπαιρνε την μπάλα δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν. Ότι έφτιαχνε η Λάρισα από αυτόν ξεκινούσαν και είναι 25 χρόνων, μόλις.
Ούτε με βαλέ δεν κόβουν τα χαφ του Ολυμπιακού. Πόσες φορές έχω πει για το μεγάλο αμυντικό χαφ που λείπει από τον Ολυμπιακό και γενικώς για τα χαφ στα οποια πονάει. Από εκεί ξεκινούν όλα τα προβλήματα του Ολυμπιακού. Τα χαφ πρέπει να έχουν ταχύτητα και αντοχή. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου.
Πιστεύω να μη ντουμπλάρει ο ΠΑΟΚ την ντροπή στη Τούμπα. Το έκανε μια φορά με τον Παναθηναϊκό, να μη το κάνει τώρα και με την ΑΕΚ. Το ματς αυτό με την ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό, θα κρίνει το πρωτάθλημα. Αν ο ΠΑΟΚ παίξει στα ίσα, μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει από την Κυριακή το πρωτάθλημα. Με μια ισοπαλία της ΑΕΚ και νίκη του Ολυμπιακού στη Ξάνθη, ο Ολυμπιακός παίρνει από την Κυριακή το πρωτάθλημα.
Είναι γνωστό της πάση ότι την φράση «καλώς τα παιδία, καλώς τα...» την είπα εγώ και έχει την έννοια του «ελατέ να σας γ.....ε, ελατέ να φάτε γκολάκια». Το είπε ο Αλαβάνος για το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και έγινε χαμός. Ακούστηκε πολλές φορές στη Βουλή και στα ΜΜΕ αυτή η έκφραση. Ωραίο ήτανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: