Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Παλιό αλλά ωραίο μπορώ να πω τρομερό. Το ξέσπασμα του πρώην προπονητή του ΠΑΟ Μαλεζάνι τα ίδια ισχύουν και σήμερα

Η λάμψη των 300.000 βολτ Καταπληκτική φωτογραφία κεραυνού.


Ο Narduzzo Vince επινε ένα ποτήρι κρασί στη βεράντα του σπιτιού του στη νοτιοδυτική Γαλλία, όταν η καταιγίδα ξέσπασε. Αποφάσισε να βγει απο το σπίτι με την κάμερα και πήγε φωτογράφησε αυτη τη θεαματική αστραπή στον ορίζοντα. Λέει στην εφημερίδα Daily Mail, οτι πολύ πιθανόν να ειναι η καλύτερη εικόνα που έχω κάνει στην καριερα μου.

Aπό το super blog paratolmo

Φωτογραφίες από υποβρύχια γυρίσματα ταινιών














Η Pinewood Studios για πρώτη φορά βγάζει στη δημοσιότητα εντυπωσιακές φωτογραφίες απο υποβρύχιες σκηνές κάποιων απο των σημαντικότερων ταινιών της. Η Pinewood διαθέτει ένα απο τις πιο γνωστές δεξαμενές για υποβρύχια γυρίσματα και εκεί έχουν κολυμπήσει δεκάδες ηθοποιοί όπως η Keira Knightley, η Sharon Stone και άλλοι

Από το troktiko

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Η Όλγα Φαρμάκη πιο σέξυ από ποτέ φωτογραφίζεται για το Nitro





Tο διαστηµικό λεωφορείο, εξαρτάται από το φάρδος του κώλου ενός αλόγου (!)


Η απόσταση ανάµεσα στις δύο ράγιες των σιδηροδρομικών γραµµών στις ΗΠΑ είναι 4 πόδια και 8,5 ίντσες (143,5 cm). Μάλλον παράξενος αριθµός. Γιατί άραγε έχει επιλεγεί το συγκεκριµένο διάκενο; Διότι ο σιδηρόδροµος στις ΗΠΑ κατασκευάστηκε µε τον τρόπο που είχε κατασκευαστεί ο σιδηρόδροµος στην Αγγλία, από Άγγλους µηχανικούς που µετανάστευσαν, και οι οποίοι θεώρησαν ότι θα ήταν καλή σκέψη, επειδή θα επέτρεπε να χρησιµοποιηθούν υπάρχουσες ατµοµηχανές από την Αγγλία.

Και τότε, γιατί οι Άγγλοι κατασκεύασαν τις ατµοµηχανές τους έτσι; Διότιοι πρώτες σιδηροδροµικές γραµµές κατασκευάστηκαν από τους ίδιους µηχανικούς που κατασκεύαζαν τραµ, στο οποίο χρησιµοποιούσαν ήδη το συγκεκριµένο διάκενο.

Και γιατί αυτό το διάκενο;
Διότι οι κατασκευαστές του τραµ ήταν και κατασκευαστές αµαξών, που χρησιµοποιούσαν τα ίδια εργαλεία και τις ίδιες µεθόδους.

Γιατί οι άµαξες έχουν αυτό το διάκενο;
Διότι, παντού στην Ευρώπη, και στην Αγγλία, οι δρόµοι είχαν λούκια για τους τροχούς των αµαξών και ένα διαφορετικό διάκενο θα προκαλούσε διαρκώς ßλάßες στους άξονες.

Και γιατί τα λούκια απέχουν τόσο µεταξύ τους;
Οι πρώτες µεγάλες οδοί στην Ευρώπη είχαν κατασκευαστεί από τους Ρωµαίους, µε σκοπό να µετακινούνται εύκολα οι λεγεώνες τους. Οι πρώτες άµαξες ήταν οι πολεµικές άµαξες των Ρωµαίων. Οι άµαξες αυτές ήταν ιππήλατες: τις τραßούσαν δύο άλογα, τα οποία κάλπαζαν δίπλα-δίπλα και έπρεπε να απέχουν µεταξύ τους, ούτως ώστε το ένα άλογο να µην ενοχλεί το άλλο κατά τον καλπασµό. Προκειµένου να εξασφαλίζεται η σταθερότητα της άµαξας, οι τροχοί δεν έπρεπε να είναι ευθυγραµµισµένοι µε τα ίχνη των αλόγων, ενώ δεν έπρεπε να είναι και πολύ αποµακρυσµένοι, έτσι ώστε να αποτρέπονται τα ατυχήµατα κατά την διασταύρωση δύο αµαξών στην ίδια οδό.

Ιδού λοιπόν η απάντηση στο αρχικό µας ερώτηµα!

Το διάκενο στις ράγες των Αµερικανικών σιδηροδρόµων εξηγείται, αφού 2.000 χρόνια νωρίτερα, σε µιαν άλλη ήπειρο, οι ρωµαϊκές άµαξες κατασκευάζονταν ανάλογα µε το φάρδος που έχουν τα καπούλια δύο αλόγων.

Και τώρα, το κερασάκι στην τούρτα:
Υπάρχει και µια προέκταση αυτής της ιστορίας με το διάκενο στις ράγιες και τα καπούλια των αλόγων. Αν δει κανείς το Αµερικανικό διαστηµικό λεωφορείο στην εξέδρα εκτόξευσής του, µπορεί να παρατηρήσει δύο πλευρικές δεξαµενές καυσίµων που είναι στηριγµένες εκατέρωθεν της κεντρικής δεξαµενής. Η εταιρεία Thiokol κατασκευάζει αυτές τις δεξαµενές στο εργοστάσιό της στην Γιούτα. Θα ήθελαν να τις κάνουν µεγαλύτερες, αλλά οιδεξαµενές αποστέλλονται σιδηροδροµικώς στο σηµείο εκτόξευσης. Η σιδηροδροµική γραµµή µεταξύ του εργοστασίου και του Ακρωτηρίου Κανάßεραλ περνά από µια σήραγγα, κάτω από τα Βραχώδη Όρη. Αυτή η σήραγγα περιορίζει το µέγεθος των δεξαµενών στο πλάτος που έχουν τα καπούλια δύο αλόγων.

Έτσι, το πλέον εξελιγµένο µεταφορικό µέσον του κόσµου, το διαστηµικό λεωφορείο, εξαρτάται από το φάρδος του κώλου ενός αλόγου. Οι τεχνικές προδιαγραφές και η γραφειοκρατία είναι αθάνατες!

Εποµένως, την επόµενη φορά που θα ßρεθείτε να κρατάτε στα χέρια σας παράξενες προδιαγραφές και θα αναρωτιέστε ποιος κώλος τις επινόησε, θα έχετε θέσει το σωστό ερώτηµα.

ΠΠ
http://www.antinews.gr/?p=12983

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Eνώ εσύ μετράς τα ευρώ που έχεις στην τσέπη σου



και αγχώνεσαι με τις αναλύσεις των αμόρφωτων (στην καλύτερη περίπτωση) ή κατευθυνόμενων (στην πιο συνηθισμένη) παπαγάλων περί της σοβαρότητας της κρίσης..

* Η ΔΕΗ ανακοινώνει κέρδη 412,1 εκατ. στο 6μηνο
* Τα Ελληνικά Πετρέλαια αύξηση 6% στα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη του α΄ εξαμήνο
* H Εurobank ανακοινώνει σήμερα αύξηση κερδών 9% στο β΄ 3μηνο
* H Marfin Popular κέρδη 50,3 εκατ. ευρώ στο β΄ 3μηνο, αυξημένα κατά 26% σε σχέση με το α΄ 3μηνο
* Η Τρ. Πειραιώς κέρδη κατά 18% υψηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς
* Ο ΟΛΠ κέρδη 233 εκ. ευρώ στο 6μηνο
* Η Alpha bank κέρδη κατά 35% καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς

και η λίστα μεγαλώνει...


http://greece-salonika.blogspot.com/

"Ο..Προστάτης άγιος !!!"


Κύριε εκδότα,
Είμαι αστυνομικός και πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος.
Σε μια συνομιλία που είχαμε συνάδελφο μου
την ημέρα της εορτής του προστάτη αγίου της αστυνομίας μας (μεγαλομάρτυρας Αρτέμιου - 20 Οκτωβρίου) άκουσα με μεγάλη έκπληξη (και οργή τολμώ να παραδεχθώ) πως ο Μεγαλαμάρτυς Αρτέμιος είναι ο προστάτης άγιος των όρχεων!

Δεν μπορούσα να συγκράτησα τον θυμό μου. Μετά βίας οι συνάδελφοί μου με συγκράτησαν να μην γρονθοκοπήσω τον συνάδελφο. Αυτό διαρκώς μου επαναλάμβανε:<<Άκουσον, μεν, πάταξον, δε>>.

Αναγκάστηκα λοιπόν από πείσμα για να αποδείξω πως ο συνάδελφός μου λέει ψέμματα να αγοράσω τον συναξαριστή του αγίου Νικοδήμου του Αγειορείτου.

Η έκπληξή μου που αισθάνθηκα ήταν απερίγραπτη. Στο συναξάρι του
Αγίου πράγματι αναγράφονται πράγματα προσβλητικά και απαράδεκτα.
Είναι δυνατόν ο προστάτης άγιος των όρχεων να είναι και προστάτης άγιος των αστυνομικών; Ποιός μας εμπαίζει; Ποιός διάλεξε τον άγιο αυτό για το τιμημένο (βλ. γαμημένο) σώμα της αστυνομίας;;

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το συναξάρι του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου:
<<Εκείτετο λοιπόν ο ασθενής εις το μέσον του ναού επόνω εις στρώμα, και ολίγων υπνώσας, βλέπει τον άγιο Αρτέμιον εις τον ύπνον του λέγοντα αυτώ, δείξεν μου το πάθος σου, ο δε έδειξε τον τόπον(@@) όπου είχε το πάθος. Τότε ο άγιος κύψας και πιάσας επιτήδεια με τας δύο του χείρας το σπάσιμον των διδύμων του, έσφιγξεν αυτά όσο εδύνατο (του τα έκανε μουστάρδα), ο δε ασθενής πόνησας με΄γαλως και φώναξας το, ουαί μου, εξύπνησε και εύρε τον εαυτόν του υγιή δοφάζων τον Θεόν και τον αγίον>>.

Μετά τιμής
Ο μπάτσος σας



Aπό το http://apolitistosteki.blogspot.com/

Dashni Murad η Σακίρα του Κουρδιστάν

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Χορός εκατομμυρίων για μια θέση στη Βουλή

Του Φ. Καλλιαγκόπουλου

Τα εκλογοδάνεια, «οι χορηγοί», τα πληρωμένα παραπολιτικά εφημερίδων, τα «ραδιόφωνα-εκβιαστές» και οι ταρίφες τους

Κάποτε οι βουλευτές ενώπιον των εκλογών που σχεδόν πάντα προκηρύσσονται αιφνιδιαστικά, πουλούσαν τις αφορολόγητες βουλευτικές Μερσέντες που αγόραζαν στο 1/3 της αξίας τους από τον ΟΔΔΥ για να αντεπεξέλθουν στον πολυέξοδο προεκλογικό αγώνα. Το ομολογούσαν μάλιστα ανοικτά στο καφενείο της Βουλής την επαύριον των εκλογών, σπεύδοντας να αγοράσουν κοψοχρονιά ανά διετία που επέτρεπε ο νόμος ή επανεκλεγέντες το επόμενο πολυτελές τους αυτοκίνητο.
Αυτά από το 1976 που ίσχυε το προνόμιο του ΟΔΔΥ, το οποίο καταργήθηκε τον Αύγουστο του 1987, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Δ. Τσοβόλας νομοθέτησε με τροπολογία την αγορά αφορολογήτου αυτοκινήτου χωρίς ειδικό φόρο κατανάλωσης για τους «τριακοσίους» και δυνατότητα αλλαγής ανά τετραετία. Υπήρξαν όμως και «λιγούρηδες», όπως Στερεοελλαδίτης υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ που κατηγορήθηκε ότι αγόρασε την αφορολόγητη Μερσέντες του αντί 6 εκατ. δραχμών και μετά από τέσσερις ημέρες με πληρεξούσιο σε έμπορο της Λιοσίων επιχείρησε να την πωλήσει αντί 16.561.000 δρχ.! Ο ίδιος «έγινε ρόμπα» κατά το κοινώς λεγόμενο και από τότε άρχισε να ωριμάζει η σκέψη του λίζινγκ που ισχύει τα τελευταία 6 - 7 χρόνια.
«Ακόμη πληρώνω»
Δεν μπορούν τώρα λοιπόν να πωλήσουν οι βουλευτές τα βουλευτικά αυτοκίνητα που τους παραχωρεί πλέον η Βουλή, για να κάνουν εκλογές, αλλά καταφεύγουν κατά δήλωσή τους, των έντιμων και ειλικρινών τουλάχιστον, σε ανοικτό δανεισμό από τις τράπεζες. Παίρνουν, δηλαδή, καταναλωτικό δάνειο από τις τράπεζες με υψηλότατο επιτόκιο το οποίο αποπληρώνουν κατά τη διάρκεια σχεδόν ολόκληρης της βουλευτικής περιόδου, κατά την οποία εκλέγονται. «Ακόμη πληρώνω του 2004, με δόσεις των 550 ευρώ μηνιαίως, μας είπε ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε.
Πληβείοι και πατρίκιοι
Υπάρχουν όμως κι άλλοι, για παράδειγμα, οι «αγαπημένοι των καναλιών», οι «προβεβλημένοι», οι «υπουργήσιμοι», όπως τους χαρακτηρίζουν συνάδελφοί τους συμπληρώνοντας πικρόχολα ότι αυτοί αποζητούν τις εκλογές για να πλουτίσουν από τις χορηγίες των ιδιωτών που «ποτέ δεν σταμάτησαν και δεν θα σταματήσουν». «Και μιλάμε», συνεχίζουν, «για ζεστό χρήμα που αρκεί να καλύψει όχι μόνον έναν πλουσιοπάροχο εκλογικό αγώνα, αλλά και να μείνουν στην καβάντζα των άσχετων ή άγνωστων στο πλατύ κοινό τραπεζικών λογαριασμών είτε εδώ, είτε στο εξωτερικό, είτε σε πιο προωθημένους και ασφαλείς εξωχώριους προορισμούς. Αλλοι, που αυτοκατατάσσονται στους «πληβείους», αποκαλύπτουν ότι στην επαρχία, κυρίως, σε περιφέρειες άνω των πέντε εδρών, όπου τα μαχαίρια βγαίνουν και γυαλίζουν πολύ πριν από το 40ήμερο της προεκλογικής περιόδου, έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα μέσα κυρίως ηλεκτρονικά που βάζουν πακέτο - ταρίφα για «να σε παίξουν», αλλά και αυτούς που βάζουν πακέτο - ταρίφα για να μη σε λοιδορήσουν, που είναι ό,τι πιο ύπουλο μέσα στο διάστημα των 30 - 40 ημερών…
Ανοίγει κατά τα φαινόμενα ο διάλογος για έναν άλλο νόμο για το πολιτικό χρήμα, που φαίνεται να κατασταλάζει στο ώριμο πια αίτημα για αποκλειστική κρατική επιχορήγηση στο χρήμα που εισρέει στα κομματικά ταμεία. Θα δίνει λύση; Θα φανεί, κυρίως από το ποιος θα είναι ο ελέγχων γιατί ο διπλός ρόλος ελεγκτού και ελεγχόμενου στους πολιτικούς θα είναι κοροϊδία. Μαζί μοιραία θα επέλθουν αλλαγές στον τελευταίο ισχύοντα νόμο 3023/2002, τον νόμο Σκανδαλίδη, που μόνον οι σοβαρότατες αλλαγές που επέφερε ο υπουργός ύστερα από διακομματικό βέτο τον κατέστησαν το σοβαρότερο που ισχύει τα τελευταία χρόνια. Σοβαρότερο, αλλά όχι απολύτως αποτελεσματικό.
Ανάσανε η επαρχία
Η αλήθεια είναι, λένε οι βουλευτές της επαρχίας, ότι ο νόμος που ελέγχει κυρίως την κατανάλωση χρήματος, περιορίζοντας με απαγορεύσεις προκλητικές δαπάνες του παρελθόντος, είναι αποτελεσματικότερος των νόμων-κουρελόχαρτων που ψηφίστηκαν από το 1996 ώς το 2001 και ήσαν «κατάλληλοι μόνον για τον κάλαθο των αχρήστων» κατά την έκφραση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη. Ηταν τόσο το μέγεθος της αποτυχίας και του εξωπραγματικού που επρέσβευαν, ώστε αυτός του 1996 να προβλέψει συνολικές δαπάνες των κομμάτων 4,8 δισ. δρχ. την ίδια ώρα που μόνον οι προεκλογικές τηλεοπτικές διαφημιστικές δαπάνες ανήλθαν στα 5,7 δισ. δραχμές, κι αναγκάστηκε η Βουλή με τροπολογία να απαλλάξει τα κόμματα από ΦΠΑ και αγγελιόσημο για να μη φανούν παράνομα έναντι του νόμου που τα ίδια ψήφισαν. Οσον αφορά μάλιστα τις εξόφθαλμα ανειλικρινείς δηλώσεις προεκλογικών εξόδων των βουλευτών των ετών 1996 και 2000, τα πρόστιμα που δεν ήσαν ευκαταφρόνητα, αλλά που δεν απεικόνιζαν την πραγματικότητα, παραγράφηκαν με διακομματικές τροπολογίες, «λόγω μη αρτιότητας του νόμου»…
Τα περίφημα εκλογοδάνεια -κατά το εορτοδάνεια- κυμαίνονται από 40 - 70.000 ευρώ, ποσό που κατά τους βουλευτές επαρχίας είναι επαρκέστατο για έναν αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα σε μία τετραεδρική περιφέρεια. Υπάρχουν βέβαια άλλοι, όπως νεοδημοκράτης βουλευτής της Μακεδονίας, με πολύχρονη παρουσία στα κοινά που ομολογεί ότι έκανε τις τελευταίες εκλογές με 13.000 ευρώ κατά δική του ομολογία. Παραδέχεται ότι υπάρχουν αποκλεισμοί από τοπικές εφημερίδες, αλλά δεν θεωρεί ότι είναι σοβαρό πρόβλημα σε μια μικρή κοινωνία: «Οι εφημερίδες σου ζητούν ό,τι θέλουν για το δεκαπενθήμερο, 1.000 ή 5.000 ή 8.000 ευρώ, αλλά αν δεν φέρεις βόλτα δύο και τρεις φορές όλα τα χωριά, δεν κάνεις τίποτε». Παραδέχεται ότι πιέσεις από συμφέροντα αρχίζουν από τις πενταεδρικές και πάνω.
«Γίνεται πλιάτσικο, όπου υπάρχουν πολλά κανάλια, ομολογεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που εκλέγεται στην Κεντρική Μακεδονία. Σημειώνει ότι το μεγάλο φαγοπότι δεν γίνεται στις βουλευτικές, αλλά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, οπότε τον λογαριασμό κυρίως «μαύρα» δεν τον πληρώνει στους «οφειλέτες» ο εκλεγόμενος, αλλά οι ίδιοι οι δήμοι και οι νομαρχίες με φοβερή διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Οσον αφορά τις βουλευτικές η ταρίφα για τα κανάλια είναι περίπου 15.000 ευρώ, αλλά τα δίνουν κυρίως αυτοί που δεν έχουν πρωτοεκλεγεί.
«Μπορεί να ζητήσει και πάνω από 30.000 ευρώ μία εφημερίδα των Αθηνών για να βάζει προσεκτικά τα παραπολιτικά που του στέλνεις», ομολογεί βουλευτής της Θεσσαλίας, θεωρώντας ότι το μεγάλο κακό το κάνουν κυρίως οι «δημοσιογραφικές εταιρείες προβολής»: Αλλου είδους εξυπηρετήσεις και ανταλλάγματα ζητούν από τους μεγαλοσχήμονες που μπορούν να επηρεάσουν πολύ «ισχυρές δουλειές!». Ο ίδιος λέει ότι τα «ραδιόφωνα-εκβιαστές» αρχίζουν με ειρωνικά σχόλια του είδους: «Βρε, τον τάδε, που θυμήθηκε το νομό μας τώρα...». Αν του πεις ότι θα τον μηνύσεις, έχεις διαγραφεί ως όνομα από τα ερτζιανά του, εκτός αν πληρώσεις».
«Ολο το σύστημα της Αθήνας είναι άρρωστο και μπλεγμένο με δημοσιογράφους που πουλάνε δημόσιες σχέσεις που πρόθυμα πληρώνουν κάποιες ΔΕΚΟ», υποστηρίζει πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ., κρίνοντας ότι οι πλέον «ευνούχοι» λόγω της διαπλοκής είναι οι βουλευτές της Α΄ Αθηνών: «Κατορθώσαμε να απαλλαγεί η περιφέρεια από τον τοκογλύφο, αλλά το πρόβλημα στο Λεκανοπέδιο παραμένει. Υπήρξε καταγγελία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι τοπικό μέσο ζήτησε 40.000 ευρώ για να μη διασύρει υποψήφιο, ομολογεί παλαιός επίσης βουλευτής του Λεκανοπεδίου, κρίνοντας ότι όλοι είναι όμηροι των μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών που αγοράζουν τα προνομιούχα διαφημιστικά πλαίσια κι εκεί που τα νοικιάζουν για 1.000 ευρώ τον μήνα για διαφημίσεις τσιγάρων δεκαπλασιάζουν το ποσό για το 40ήμερο των εκλογών: «Μεγάλο δράμα η Β΄ Αθηνών. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το τερατούργημα. Θέλει από 300.000 ευρώ έξοδα τουλάχιστον και όχι για παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, πλησιάζει τα 600 χιλιάρικα μια αξιοπρεπής παρουσία στη Β΄, όταν από μία πλήρη θητεία τεσσάρων ετών ο βουλευτής θα βγάλει 380.000 ευρώ!» Και οι δύο πάντως συνομιλητές συμφωνούν ότι μόνο με μέτρα μείωσης και εκλογίκευσης του εκλογικού και πολιτικού ανταγωνισμού και δραστικό περιορισμό των επιτρεπόμενων δαπανών θα υπάρξει περισσότερη ισορροπία.
Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η νέα Miss κόσμος από την Βενεζουέλα η Stefania Fernandez. Τι στο διάολο έχει το νερό εκεί ;




















Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Ανατριχίλα...

Δοκιμασμένη συνταγή..."Ο Καραμανλής πετάει πάνω από τα καμένα...."






Ακριβώς δύο χρόνια πριν . 24 Αυγούστου 2007.
Βιβλική καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, με 19 νεκρούς στην Ηλεία και την Αερόπολη, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Τέσσερις από τους νεκρούς είναι πυροσβέστες. Δύο χρόνια μετά.
Εκτός ελέγχου παραμένει η πυρκαγιά στη Β.Α. Αττική με δεκάδες μέτωπα να βρίσκονται σε εξέλιξη και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες. Απειλητικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά σε Σταμάτα, Διόνυσο, Ροδόπολη και Δροσιά. Οι αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο για βιβλική καταστροφή, με κατοίκους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους.
Τίποτα δεν άλλαξε. Μόνο ευτχώς δεν έχουμε νεκρούς. Πάλι καιγόμαστε και ακούς τα ίδια πράγματα και τις ίδιες δικαιολογίες.
Επιτέλους. Ντροπή.

Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ο Big Brother εισβάλλει στα βρετανικά σπίτια για να «προστατέψει» τους ανηλίκους. Θα μας τρελάνουν οι Αγγλοσάξονες !!!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαταστήσει κάμερες κλειστού κυκλώματος (CCTV) σε 20.000 σπίτια πολιτών. Για την εφαρμογή του σχετικού προγράμματος έχουν ήδη εγκριθεί περίπου $670 εκατομμύρια.
Στόχος του προγράμματος παρακολούθησης είναι ο 24ωρος έλεγχος της συμπεριφοράς των «προβληματικών» παιδιών και εφαρμόζεται ήδη σε περίπου 2. 000 σπίτια οικογενειών που παρουσιάζουν προβλήματα αντικοινωνικότητας. Υποτίθεται ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει στο να διασφαλιστεί η σταθερότητα της οικογενειακής ζωής, η οποία με την σειρά της θα αποτρέψει τα παιδιά από το να μπλέξουν με το έγκλημα, ή τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Express, η κυβέρνηση έχει επίσης στα σκαριά τη δημιουργία μιας ομάδας κρούσης η οποία θα έχει ως αποστολή «να πηγαίνει στις διάφορες κατοικίες και να πραγματοποιεί ελέγχους». Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα προβληματικά παιδιά και οι οικογένειές τους θα αναγκαστούν να υπογράψουν και «συμβόλαια συμπεριφοράς», βάσει των οποίων θα τίθενται σαφή καθήκοντα για τους γονείς, έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως τα παιδιά θα συμπεριφέρονται κόσμια και θα διαβάζουν τα μαθήματά τους.
Και όλα αυτά βέβαια, από μια «αριστερή» κυβέρνηση. Τι λένε όμως οι συντηρητικοί; Ο σκιώδης υπουργός εσωτερικών Chris Grayling θεωρεί πως τα σχέδια αυτά «είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά» υπονοώντας πως μάλλον χρειάζονται ακόμη πιο δραστικά μέτρα.
Πηγή: http://www.wired.com/gadgetlab/2009/08/britain-to-put-cctv-cameras-inside-private-homes/

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Ο επερχόμενος εφιάλτης του "δωρεάν"...

Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος*

Οι πάντες ομολογούν πως βρισκόμαστε σε μια εντελώς καινούργια εποχή. Σπάνια όμως σχολιαστές και δημόσια πρόσωπα συνειδητοποιούν το ουσιαστικό νόημα μια τέτοιας διαπίστωσης. Τουλάχιστον οι αντιδράσεις απέναντι σε προβλήματα και ο τρόπος αντιμετώπισης της καθημερινότητας κάτι τέτοιο υποδηλώνει. Μέτρα από το χθές χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο.
Πριν από λίγες ημέρες προκάλεσε διεθνή αίσθηση μια αναφορά ενός έφηβου δόκιμου εργαζόμενου στην γνωστή τράπεζα Morgan Stanley. O Matthew Robson εκτοξεύθηκε άξαφνα στα ύψη της διεθνούς δημοσιότητας επειδή συγκέντρωσε σε μια κόλα χαρτί πράγματα αυτονόητα για παιδιά της ηλικίας του. Που όμως προφανώς εξακολουθούν να αποτελούν «άγνωστο έδαφος» ακόμη και για τους πιο φωτισμένους μεγάλους.
Η τράπεζα είχε ζητήσει από τον Robson να καταγράψει τον τρόπο με τον οποίο οι συνομήλικοί του «καταναλώνουν» πληροφορίες. Η μαρτυρία του υπήρξε αποκαλυπτική. Τα παιδιά δεν...

διαβάζουν εφημερίδες. Γιατί είναι ογκώδεις, έχουν πολλά άχρηστα κείμενα και κοστίζουν χρήματα. Είναι ευκολότερη η συλλογή πληροφοριών μέσω του Ιντερνέτ, και πάμφθηνη. Ο καθένας μπορεί να λαμβάνει μηνύματα από τις διάφορες ιστοσελίδες (εφημερίδες, περιοδικά, κόμβοι ενημέρωσης) με τα νέα και τα θέματα που τον ενδιαφέρουν δίχως καθόλου κόστος.
Βλέπουν ελάχιστη τηλεόραση (εκτός ορισμένων σειρών σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους) διότι δεν ανέχονται τις διαφημίσεις και σπάνια προτιμούν να ακούν μουσική από το ραδιόφωνο γιατί δεν τους αρέσει κάποιος άλλος να διαλέγει γι αυτούς τα κομμάτια που θα ακούσουν. Προτιμούν να κατεβάζουν μουσική από το Ιντερνέτ, συνήθως δίχως και πάλι κόστος, αποθηκεύοντάς την σε κινούμενες δικές τους συσκευές (κινητά, I Pod).
Πηγαίνουν αρκετά στον κινηματογράφο, αν και πάλι το Διαδίκτυο τους προσφέρει ταινίες για δωρεάν κατέβασμα αν και φοβούνται αρκετά την ποιότητά τους και την ενδεχόμενη παρουσία ιών. Το Ιντερνέτ το χρησιμοποιούν κατ΄ αρχήν για διασκέδαση στο σπίτι (U-Tube, games) και επικοινωνία με τους φίλους τους (skype, messenger) ενώ για δουλειά (text downloading, history, Wikipedia, open source software) σχεδόν μόνο στο σχολείο (δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για τα ελληνικά σχολεία). Περιέργως περιφρονούν το Twitter προτιμώντας το Fcebook διότι δεν έχει κόστος το ανέβασμα των κειμένων και των μηνυμάτων τους.
Το χαρακτηριστικό των συνηθειών των νέων είναι η κατανάλωση προιόντων της ψηφιακής εποχής που κατά κύριο λόγο επιτρέπουν μεγάλο εύρος ατομικών επιλογών και που διατίθενται δωρεάν η σε πολύ χαμηλό κόστος. Η έκρηξη της διάθεσης προιόντων δωρεάν, και όχι μόνο μέσω του Διαδικτύου, αρχίζει να επεκτείνεται και στον υπόλοιπό πληθυσμό. Αυτό εξ’ άλλου είναι και το αντικείμενο της εξαιρετικής νέας δουλειάς του διευθυντή του κυβερνο-περιοδικού Wired, Chris Anderson. Στο βιβλίο του, Free: The Future of a Radical Price, περιγράφει τις διαστάσεις που σε όλα τα είδη σχεδόν εμπορικών συναλλαγών η έννοια του δωρεάν έχει αρχίσει να κυριαρχεί.
Ενδεικτικές είναι οι αναφορές του στις παροχές προιόντων / υπηρεσιών που πληρώνονται από την διαφήμιση (τηλεόραση γενικής λήψης, κάποια έντυπα, ραδιόφωνο, εξειδικευμένες σελίδες στο Διαδίκτυο), στις έμμεσες επιδοτήσεις (πουλάς την σύνδεση - δίνεις δωρεάν την συσκευή, πουλάς την λεπίδα - δωρεάν ο μηχανισμός, πουλάς το αυτοκίνητο - δωρεάν τα έξτρα κλπ), στα λεγόμενα freemiums (κάποιοι πληρώνουν κάτι για την πρώτη έκδοση και διάθεση ενός προιόντος, ώστε η πλειοψηφία των υπολοίπων να το απολαμβάνει μετά ελεύθερα) και στις μη χρηματικές συναλλαγές (λ.χ. Wikipedia, ελεύθερα λογισμικά, ανοιχτά συστήματα ηλεκτρονικής πλοήγησης).
Είναι αυτονόητο πως η σταδιακή επικράτηση παρόμοιων συνηθειών θα επηρεάσει μεγάλους τομείς της κοινής μας ζωής. Η δραστική μείωση σε φορολογικά έσοδα, η αλλαγή συνηθειών σε μετακινήσεις και ωράρια απασχόλησης, η ενδεχόμενη δημιουργία ακόμη και ηλεκτρονικού χρήματος μη ανιχνεύσιμου από κρατικές υπηρεσίες και τόσα άλλα θα μεγαλώσουν τις εντάσεις πάνω σε ένα σύστημα υποχρεωμένο να συντηρεί παλιών συνηθειών υποχρεώσεις (δημόσια γραφειοκρατία, συγκοινωνίες, ελεγκτικοί μηχανισμοί εξαφανιζόμενων δραστηριοτήτων κλπ) με στήριγμα όμως ένα πληθυσμό που θα έχει διαφορετικές αντιλήψεις και επιλογές (βλ. λ.χ. το εξαιρετικό βιβλίο των John Palfrey και Urs Gasser, Born Digital: Understanding the First Generation of Digital Natives,(2009).
Η αντίφαση αναπόφευκτα θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα. Κυρίως όσο θα περνούν τα χρόνια και οι νέες γενιές θα ενηλικιωθούν και θα αναλάβουν υποχρεώσεις που θα τους είναι δύσκολο να καταλάβουν και να δεχθούν. Όπως λ.χ. σήμερα η περίπτωση ελεύθερων επαγγελματιών που πληρώνουν υψηλές ασφαλιστικές εισφορές για την εξασφάλιση δελτίου παροχής υπηρεσιών, ενώ δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν έστω και ένα ευρώ σύνταξη από τον αρμόδιο φορέα. Θα περιμένουμε και πάλι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, πριν σκεφθούμε σοβαρά για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας;
http://www.andrianopoulos.gr

H Xριστίνα Στεφανίδη, φωτογραφίζεται για το Playboy Αύγουστος 2009