Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ο Big Brother εισβάλλει στα βρετανικά σπίτια για να «προστατέψει» τους ανηλίκους. Θα μας τρελάνουν οι Αγγλοσάξονες !!!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαταστήσει κάμερες κλειστού κυκλώματος (CCTV) σε 20.000 σπίτια πολιτών. Για την εφαρμογή του σχετικού προγράμματος έχουν ήδη εγκριθεί περίπου $670 εκατομμύρια.
Στόχος του προγράμματος παρακολούθησης είναι ο 24ωρος έλεγχος της συμπεριφοράς των «προβληματικών» παιδιών και εφαρμόζεται ήδη σε περίπου 2. 000 σπίτια οικογενειών που παρουσιάζουν προβλήματα αντικοινωνικότητας. Υποτίθεται ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει στο να διασφαλιστεί η σταθερότητα της οικογενειακής ζωής, η οποία με την σειρά της θα αποτρέψει τα παιδιά από το να μπλέξουν με το έγκλημα, ή τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Express, η κυβέρνηση έχει επίσης στα σκαριά τη δημιουργία μιας ομάδας κρούσης η οποία θα έχει ως αποστολή «να πηγαίνει στις διάφορες κατοικίες και να πραγματοποιεί ελέγχους». Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα προβληματικά παιδιά και οι οικογένειές τους θα αναγκαστούν να υπογράψουν και «συμβόλαια συμπεριφοράς», βάσει των οποίων θα τίθενται σαφή καθήκοντα για τους γονείς, έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως τα παιδιά θα συμπεριφέρονται κόσμια και θα διαβάζουν τα μαθήματά τους.
Και όλα αυτά βέβαια, από μια «αριστερή» κυβέρνηση. Τι λένε όμως οι συντηρητικοί; Ο σκιώδης υπουργός εσωτερικών Chris Grayling θεωρεί πως τα σχέδια αυτά «είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά» υπονοώντας πως μάλλον χρειάζονται ακόμη πιο δραστικά μέτρα.
Πηγή: http://www.wired.com/gadgetlab/2009/08/britain-to-put-cctv-cameras-inside-private-homes/

Δεν υπάρχουν σχόλια: