Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Ο αυνανισμός προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη



Θα τρελαθούμε εντελώς με αυτά που διαβάζουμε. Ο αυνανισμός μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη και μάλιστα με καλύτερα αποτελέσματα από την σεξουαλική επαφή (!)

Αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα Αυστραλιανών επιστημόνων στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1000 άτομα.

Πρακτικές συμβουλές υγείας ή ύπουλη προσπάθεια να μας κάνουν όλους... μακάκες; Διαβάστε τις λεπτομέρειες:

Όπως διαβάσαμε στο MEN24, ο αυνανισμός μειώνει τη συγκέντρωση χημικών στον προστάτη αδένα και κατά συνέπεια μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου. Οι άντρες θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης του καρκίνου του προστάτη αν αυνανίζονται τακτικά.

Θεωρητικά, διάφορα χημικά με καρκινογόνο δράση συσσωρεύονται στον προστάτη αδένα και η τακτική αυτοϊκανοποίηση τα απομακρύνει. Στη θεωρία επίσης, η τακτική σεξουαλική επαφή δεν μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα γιατί αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών που σχετίζονται με τον καρκίνο του προστάτη.

Οι Αυστραλοί ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα εξέτασαν 1000 άντρες με καρκίνο και 1250 σε ότι αφορά τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.

Περισσότερες εκσπερματώσεις - λιγότερος καρκίνος

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι αυτοί που εκσπερμάτωναν περισσότερο ανάμεσα στις ηλικίες 20 - 50 είχαν τις λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο. Και η προστατευτική αυτή δράση ήταν μεγαλύτερη για όσους βρίσκονταν στα είκοσι. Συγκεκριμένα οι άντρες που εκσπερμάτωναν περισσότερες από πέντε φορές την εβδομάδα είχαν κατά ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι ο μεγάλος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων ή η έντονη σεξουαλική ζωή μείωναν την πιθανότητα καρκίνου του προστάτη κατά 40%. Αλλά οι Αυστραλοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι έρευνες αυτές είχαν παραλείψει τελείως την επίδραση του αυνανισμού.

Τα ευεργετικά ωφέλη του αυνανισμού

Η ομάδα του Graham Giles από το Συμβούλιο για τον Καρκίνο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας κατάφερε να ξεχωρίσει τις εκσπερματώσεις που συνδέονταν με τη σεξουαλική επαφή και τότε φάνηκε ότι οι εκσπερματώσεις που οφείλονται σε αυτοϊκανοποίηση είχαν ακόμα μεγαλύτερη προστατευτική δράση. Ο Giles πιστεύει ότι όσο περισσότερες οι εκσπερματώσεις τόσο λιγότερο συγκεντρώνονται καρκινογόνες ουσίες στον προστάτη.

Μια άλλη εξήγηση που προτάσσεται είναι ότι ο αυνανισμός επιτρέπει στον αδένα να ωριμάσει πλήρως και με τον τρόπο αυτό να γίνει πιο ανθεκτικός στον καρκίνο.

Όποια, όμως, και αν είναι η εξήγηση, ο Anthony Smith, υποδιευθυντής στο Ερευνητικό Κέντρο για την Υγεία, το Σεξ και την Κοινωνία του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, υποστηρίζει ότι τα δεδομένα αυτά θα αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας: «Ο αυνανισμός είναι στο σεξουαλικό ρεπερτόριο των αντρών και τέτοια στοιχεία μπορεί να τους ενθαρρύνουν να αυνανίζονται περισσότερο».

Το συμπέρασμα

Εμείς τώρα τι να πούμε... Παιδιά, άμα σας κάθεται σεξ, μην πείτε όχι. Αν πάλι δεν σας κάθεται, ε... για τον προστάτη ρε γαμώτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: