Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Φάτε τα τρακτέρ τώρα



Το πρόβλημα των αγροτών της φωτογραφίας είναι το ίδιο με αυτό των Α.Π.Ε.: Επιδοτήσεις. Οι επιδοτήσεις διαστρεβλώνουν την πραγματική οικονομία, δημιουργούν τεχνητή προσφορά και τεχνητή ζήτηση, ανακουφίζουν τον καρκίνο με ασπιρίνη, δεν κάνουν το έθνος ανταγωνιστικό, αλλά έθνος ζητιάνων και μιζαδόρων. Το παρακάτω γράφημα είναι η τιμή του καλαμποκιού τους τελευταίους 12 μήνες.



Τα παιδιά στα τρακτέρ είδαν την τιμή του καλαμποκιού να ανεβαίνει, δανείστηκαν λεφτά φύτεψαν καλαμπόκι, ξεφούσκωσε το καλαμπόκι, φαλιρίζουν τα παιδιά, θα φορολογηθείτε εσείς για να αμειφθούν για το λάθος τους, και για να περάσετε εσείς από την Εθνική Οδό.

Το καλαμπόκι φούσκωσε γιατί, βλέποντας το πετρέλαιο να ανεβαίνει, οι ίδιοι ηλίθιοι που στηρίζουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, άρχισαν να σπρώχνουν επιδοτούμενη βιοεθανόλη. Ρακί, για υποκατάστατο βενζίνης.

Κι ας φώναζαν μερικοί ότι ο δεύτερος νόμος προβλέπει, και η εμπειρία επιβεβαιώνει, ότι 1 λίτρο βιοεθανόλης καταναλώνει, για να παραχθεί, πάνω από ένα λίτρο ντήζελ, χώρια το καλαμπόκι. Ας φώναζαν οι πραγματικοί οικολόγοι ότι είναι έγκλημα να χαλάς φαγητό για να οδηγείς αυτοκίνητο. Ας φώναζαν οι παλιοί ότι τις ίδιες ανοησίες δοκίμασαν το 78-79. Ας φώναζαν οι νεοφιλελεύθεροι ότι οι επιδοτήσεις καταστρέφουν την οικονομία.

Φάτε τα τρακτέρ τώρα. Όπως θα φάτε, οι περισσότεροι, τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά. Κορόϊδα τότε, κορόϊδα τώρα, κορόϊδα πάντα. Οι φούσκες δεν είναι μόνο στα χρηματιστήρια, είναι οπουδήποτε υπάρχουν κορόϊδα και αγνές προθέσεις.

απο http://ophioussa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: