Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Η TV η προπαγάνδα και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης

Είναι σαφές ότι για να στηριχθεί το σύστημα χρειάζεται πάντα ένα μηχανισμό προπαγάνδας. Μάλιστα όσο πιο αδύναμο είναι τόσο η προπαγάνδα πρέπει να είναι μεγαλύτερη για να αποπροσανατολίζει και να μη μπορεί τελικά να αναγνωρίσει κάποιος πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα.
Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης είναι το βασικότερο όπλο του συστήματος για να μπορέσει να σταθεί και να λειτουργεί χωρίς ιδιαίτερη αμφισβήτηση.
Σκεφτείτε ότι σε έναν πόλεμο οι ραδιοσταθμοί και οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι από τα πρώτα που καταλαμβάνονται ή καταστρέφονται ώστε να αποκοπεί οποιαδήποτε ροή πληροφορίας διαφορετική από αυτή που ο κατακτητής θέλει.
Θα μου πείτε τι δουλειά έχει ο πόλεμος; Είναι μία άλλη κατάσταση...
Σκεφτείτε όμως ότι αν ακόμα και στον πόλεμο, που ο εχθρός είναι γνωστός και οι προθέσεις φανερές, η προπαγάνδα παίζει σημαντικό ρόλο, τι ρόλο παίζει στην κοινωνία που πολλές φορές ο εχθρός εμφανίζεται με το προσωπείο του φίλου!
Όταν για πολλούς (ιδίως μεγαλύτερους) η λογική "είναι αλήθεια γιατί το είδα στην τηλεόραση" αποτελεί εγγύηση!
Τις περισσότερες φορές μάλιστα δεν υπάρχει άλλη πηγή πληροφόρησης πέρα από το "χαζοκούτι" κι έτσι η δυνατότητα διασταύρωσης μιας πληροφορίας είναι αδύνατη.
Εδώ λοιπόν καλούμαστε εμείς, όσοι βλέπουμε τι συμβαίνει και γνωρίζουμε τα ψέμματα και τα στημένα ρεπορτάζ καθώς και τις παραποιημένες ειδήσεις να ενημερώσουμε τους γύρω μας για αυτό που συμβαίνει και μάλιστα δείχνοντας και την άλλη πλευρά.
Γι αυτό ας διαδόσουμε παντού τα μήνυμα, σε γνωστούς- φίλους- συγγενείς αλλά και μέσα από τα blogs,με sms - mail κλπ ότι:
" EXOΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤV "
Ας χτυπήσουμε το μηχανισμό προπαγάνδας με τον καλύτερο τρόπο. Γι αυτό καλό θα είναι να μην αναπαράγουμε μέσα από τα blogs τι λένε ούτε για να τα κριτικάρουμε ή να τα χλευάσουμε.
Νομίζω ότι η καλύτερη στάση είναι: "Δεν σας ακούμε, δεν ασχολούμαστε μαζί σας!"
http://bloggingvsmanipulation.blogspot.com/2009/01/tv.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: