Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Σας ταλαιπώρησε η υγρασία; Βρείτε τον προσωπικό σας δείκτη δυσφορίας


Σας ταλαιπώρησε η ζέστη και η υγρασία των τελευταίων ημερών; Νιώθετε ότι δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε ή νιώθετε ράκος ύστερα από μια βόλτα στις βιτρίνες;Βρείτε τον προσωπικό σας δείκτη δυσφορίας και οργανώστε ανάλογα τις δραστηριότητες της ημέρας σας. Αρκεί μόνο μια επίσκεψη στο σχετικό τόπο του Ιντερνετ (http://www.airquality.gr/).
Ο καθηγητής του Εργαστηρίου Θερμοφυσικών Ιδιοτήτων του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μάρκος Ασσαέλ και ο ερευνητής Κωνσταντίνος Κακόσιμος έφτιαξαν μια ιστοσελίδα στην οποία ο χρήστης μπορεί να βρει τον προσωπικό του δείκτη δυσφορίας!
Τα οφέλη από τη συγκεκριμένη πληροφορία είναι πολλά. «Για τις ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι, για ανθρώπους με πνευμονικές παθήσεις (για παράδειγμα άσθμα), για αθλητές, για εργαζόμενους σε εξωτερικούς χώρους και γενικά για ομάδες ανθρώπων που επηρεάζονται άμεσα από τις περιβαλλοντικές συνθήκες η ενημέρωση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη αλλά και σωτήρια» λέει στην εφημερίδα Espresso ο καθηγητής Μάρκος Ασσαέλ. «...και όχι μόνο.
Κάποιοι μπορούν ακόμη και βάσει της συγκεκριμένης πληροφορίας να επιλέξουν τι ρούχα θα φορέσουν. Αλλη αίσθηση της ζέστης έχει κάποιος που φορά κοστούμι στην Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και άλλη εάν φορά κοντομάνικο μπλουζάκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: