Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Απίστευτη μεταγραφική απάτη...



Σε μια απίστευτη ιστορία ενεπλάκη η Λέφσκι Σόφιας! Η βουλγαρική ομάδα έπεσε θύμα της στοιχηματικής… μαφίας, με αποτέλεσμα να χάσει το ντέρμπι από την ΤΣΣΚΑ και να γίνει… ρεζίλι, από το «χουνέρι» που έπαθε. Διαβάστε τι ακριβώς συνέβη.
Την περασμένη Πέμπτη έφτασε ένα φαξ στα γραφεία της Λέφσκι, το οποίο προερχόταν από τη Ρούμπιν Καζάν. Η πρωταθλήτρια Ρωσίας ζητούσε τέσσερις ποδοσφαιριστές, που είναι βασικοί και αναντικατάστατοι στους Βούλγαρους, δίνοντας ένα μεγάλο ποσό στην ομάδα. Οι παίκτες ήταν οι Μιλάνοφ, Τασέφσκι, Ζε Σοάρτες και Ραμπέχ. Την Παρασκευή έφτασε στη Σόφια παράγοντας των Ρώσων, του οποίου το όνομα δεν είχε ακούσει κανένας στο παρελθόν.
Εκανε, λοιπόν, την πρότασή του, εξηγώντας ότι ο… ιός της γρίπης έχει χτυπήσει την Ρούμπιν, η οποία σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ πήρε το «OK» για να κάνει μεταγραφές. Οι άνθρωποι της Λέφσκι πείστηκαν και αποφάσισαν να πουλήσουν τους παίκτες, ενισχύοντας έτσι τα ταμεία της. Βέβαια, όταν οι ρεπόρτερ της ομάδας επικοινώνησαν με τον προπονητή της Ρούμπιν Καζάν, ο τελευταίος δεν ήξερε τίποτα, ούτε για μεταγραφές, ούτε και για… ιό της γρίπης των χοίρων! Ο πρόεδρος της Λέφσκι, πάντως, ο Τόντορ Μπάτκοφ είχε πάρει την απόφασή του.
Το πρωί του Σαββάτου, λοιπόν, οι τέσσερις παίκτες έφυγαν για το Καζάν μαζί με τον οικονομικό διευθυντή της ομάδας, Κονσταντίν Μπαζντέκοφ. Εκαναν στάση στη Μόσχα, όπου εκεί τους περίμενε «εκπρόσωπος» (λέμε τώρα) της Ρούμπιν, με το όνομα Μαρκ Μπέργκερ. Πήρε μαζί του τους παίκτες, τους τακτοποίησε σε ξενοδοχείο και τους έταξε 500.000 ευρώ ετησίως, γεγονός που άρεσε σε αυτούς.
Το πρωί της Κυριακής, όμως, η υπόθεση άρχισε να… βρωμάει. Οι άνθρωποι της Λέφσκι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον Μαρκ Μπέργκερ, αλλά το κινητό του τηλέφωνο ήταν κλειστό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε… εξαφανιστεί και ο Μπαζντέκοφ πήρε μαζί του τους παίκτες για να επιστρέψουν στη Σόφια. Βέβαια, ήταν αδύνατο να προλάβουν το ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ και απλά πληροφορήθηκαν ότι η ομάδα τους έχασε με σκορ 2-0 και έπεσε στην 8η θέση του πρωταθλήματος, τη στιγμή που η μισητή αντίπαλος τους πήγε στην κορυφή.
Αμέσως, ο Τύπος της χώρας άρχισε να τα… χώνει στη διοίκηση της Λέφσκι, για τους πρόχειρους χειρισμούς της. «Ήταν μία μοναδική ανοησία και η Λέφσκι έγινε ανέκδοτο», έγραψε η εφημερίδα «Trud» και ρεπόρτερ- υποστηρικτής της ομάδας τόνισε: «Δώσαμε τον τίτλο με τον πιο ηλίθιο τρόπο. Μας έκαναν να φαινόμαστε σαν οι ηλίθιοι της Ευρώπης».
Επειτα από… ψάξιμο των ανθρώπων της ομάδας, πίσω από όλη αυτή την ιστορία κρύβεται στοιχηματική μαφία. Το έκανε αυτό, με σκοπό να αποδυναμωθεί, ενόψει του ντέρμπι, η Λέφσκι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση για νίκη της ΤΣΣΚΑ είχε πέσει από το 1.96 στο 1.67, στο μεγαλύτερο ασιατικό στοιχηματικό σάιτ «SBOΒΕΤ».
Η διοίκηση της Λέφσκι, που την πάτησε και ενεπλάκη σε μια απίστευτη ιστορία θα ενημερώσει τις βουλγαρικές αρχές, ενώ θα ζητήσει και τη βοήθεια της Ιντερπόλ, για να βρεθούν οι ένοχοι. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοίνωσε ότι θα γίνουν έλεγχοι για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: