Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Επιχείρηση Σοκ και Δέος α λα Καραμανλή

ΑΠΟ ΤΟ http://grbloopers.blogspot.com/

Σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση «σοκ και δέους», εκμεταλλευόμενος τη διεθνή κρίση των αγορών, αναλώνει το φτωχό του πολιτικό κεφάλαιο ο Καραμανλής.

Κινδυνολογώντας ασύστολα και επιχειρηματολογώντας στη βάση της Κομισιόν και του ΔΝΤ, προκαλεί τρόμο στους «νοικοκυραίους» και στις μικρές επιχειρήσεις, για να κερδίσει την ανοχή τους , μέσω ενός μηχανισμού γενικευμένης ανασφάλειας που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.

Η χυδαιότητα περίσσεψε, η υποκρισία και ο παραλογισμός που βαπτίζονται υπευθυνότητα και «κοινή λογική» από το καθεστώς που τον στηρίζει, ειλικρινά δεν έχουν καταγραφεί ξανά σε αυτό το βαθμό στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου.
Καραμανλής ή χάος ή …κάτι άλλο με Καραμανλή ή χάος.

Αγαπητοί φίλοι, όσοι είστε εξοικειωμένοι με την πολιτική επιστήμη, τη κοινωνιολογία και τα σύγχρονα οικονομικά θα γνωρίζετε ότι ολόκληρο το σύστημα του «συντηρητισμού», αλλά και αυτό του νεοφιλελευθερισμού, διακατέχεται από μια και μοναδική ιδέα: ότι ο κόσμος είναι χαοτικός και η παρέμβαση του κράτους ή των ολοκληρωμένων αγορών ή του παγκοσμιοποιημένου συστήματος αποσκοπεί στο να αποσοβήσουν τους κινδύνους που δυνητικά μπορεί να προκληθούν από το χαοτικό διεθνές περιβάλλον.

Ακόμη και αυτό το επικίνδυνο για τη δημοκρατία μάθημα ο Καραμανλής και το καθεστώς στην Ελλάδα πέτυχαν να το καταστήσουν χυδαιότερο.
Οι άνθρωποι τούτοι προκαλούν χάος και σπεύδουν να κινδυνολογήσουν με σημείο αναφοράς το δημιούργημά τους, το οποίο, όμως, το τοποθετούν στο πλαίσιο των εξωτερικών απειλών, των φυσικών καταστροφών ή των οικονομικών καταστροφών, που όμως θα πρέπει κατ’ αυτούς να εκλαμβάνονται από τους πολίτες ως φυσικά φαινόμενα!

Οι αλητήριοι αυτοί που καταχρέωσαν τους Έλληνες, επισείουν άλλοτε εμμέσως και άλλοτε αμέσως τον κίνδυνο χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους.
Το δικό τους έγκλημα επιχειρούν να το καταστήσουν nodal point, για να σηματοδοτήσουν το κίνδυνο στον οποίο όπως ισχυρίζονται μόνον οι ίδιοι που τον προκάλεσαν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν θετικά. Αυτό το θεωρούν υπευθυνότητα!
Ο εμπρηστής του σπιτιού σου και ο άνθρωπος που σε εξευτελίζει καθημερινά, έρχεται με παπαδίστικο ύφος και σου λέει ότι, τώρα που το σπίτι κάηκε εντελώς εξαιτίας των διεθνών ανέμων, που φύσηξαν δυνατότερα από ότι προβλεπότανε, δεν έχεις άλλη λύση παρά να τον εμπιστευτείς στο σχέδιο διάσωσης για να μη κατάρρευση η οροφή και… τον πλακώσει και αυτόν μαζί με εσένα!

Ο «εμπρηστής»του κοινωνικού κράτους Καραμανλής και ο μέχρι χθες υβριστής κάθε τι δημόσιου, πρωθυπουργός μας, βρήκε, από τα αποθέματα θράσους που διαθέτει, το κουράγιο να παίξει και άλλο ελεεινό θέατρο, έτσι ώστε να τρομοκρατήσει τους ενοίκους του καμένου σπιτιού μας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι γνωρίζει και από πυρόσβεση, άμα λάχει!

Απαγγέλλοντας με αυτό το μονότονο γλοιώδες ύφος «το Χρέος» φαντάζει να ηδονίζεται και από πάνω με τη καταστροφή που επέφερε σε συνέχεια των προηγούμενων, και αυτό δεν το αντέχω προσωπικά.
Ορκίζομαι ότι είμαι ευγενής άνθρωπος και τρομερά ανεκτικός, αλλά όταν τον ακούω να μου λέει ότι πρέπει να συναινέσουμε στη διατήρηση του καθεστώτος που έχει αποκλειστική ευθύνη για το κατάντημα της Ελλάδας, την οποία συγκρίνουν με την… Λετονία, ε, πώς να το πω μου έρχεται να πάρω το αεροπλάνο και να έρθω να τον πλακώσω στις σφαλιάρες.
Συγνώμη, αλλά μου έρχεται!

Απείρως πιο επικίνδυνο από το κρατικό μας χρέος και το αθεράπευτο έλλειμμα του δημόσιου τομέα, είναι το έλλειμμα …τσίπας του Καραμανλή και ευρύτερα αυτών που διαχειρίστηκαν τη τύχη των Ελλήνων μετά την πτώση της χούντας.
Το πελατειακό κράτος που επανασυστήθηκε ζητάει τώρα και τα ρέστα από τα θύματά του και μάλιστα θέλει να δείξουμε κατανόηση και αγαπησιάρικα να μονιάσουμε με τους θύτες μας.

Ε, όχι αυτό θα ήταν διαστροφή!

Το καθεστώς πλέον δεν απευθύνεται σε νορμάλ ανθρώπους, τα λέει αποκλειστικά για να τα κατανοήσουν διεστραμμένα κοινωνικά άτομα.
Το δράμα είναι ότι στο παιχνίδι της διαστροφής μοιάζει να διολισθαίνει και η Αριστερά.

Ε, αν συμβεί και αυτό δεν μένει πλέον, παρά να αλλάξει το διαφημιστικό σλόγκαν για τη χώρα και να μετατραπεί σε:
«ζήσε τη διαστροφή σου στην Ελλάδα».
Όσο για τους ντόπιους, τη διαστροφή στην πολιτική τη γνώρισαν…η στροφή στην πολιτική παραμένει δυστυχώς και ατυχώς ακόμη άγνωστη.

Καλό Σαββατοκύριακο και συγνώμη που θύμωσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: