Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Τα παρασκήνια της Μονής Βατοπεδίου...




Γράφει ο Ορφέας KωνσταντίνουΘεσ/νίκη.

1.-Οποιος επισκεφθεί την Ι.Μ. Βατοπαιδίου του Αγίου Ορους, πηγαίνοντας από τον αμαξιτό δρόμο των Καρυών, ο οποίος είναι και ο κύριος δρόμος πρόσβασης, φτάνοντας στα όρια της Βατοπαιδίου, κάποια χιλιόμετρα πρίν την Μονή, θα αναγκαστεί να σταματήσει...Υπάρχει "φυλάκιο ασφαλείας"!!! Υπάρχει απαγορευτική μπάρα και φυλάκιο με κοσμικό φύλακα!Θα υποστείτε εξοχυνιστικό έλεγχο πάσης φύσεως!!! Εάν δηλώσετε πως απλά θέλετε να επισκεφθείτε την Μονή για μια απλή επίσκεψη προσκυνηματική, θα σας ζητηθούν όλα τα στοιχεία σας, θα καταγραφούν, θα ειδοποιηθεί αρμόδιος της Μονής και έαν δώσει συγκατάθεση θα σας επιτρεπεί να την επισκεφθείτε.
Φτάνοντας στην Μονή στο θυρωρείο θα διαπιστώσετε πως έχετε καταγραφεί πλήρως και θα βρίσκεσται υπό έλεγχο κατά την παραμονή σας εκεί. Εάν δηλώσετε πως θέλετε να διανυκτερεύσετε, θα γίνει έλεγχος στην λίστα που ήδη υπάρχει. Εάν δεν είστε γραμμένος, απλά θα σας πούνε πως η Μονή είναι πλήρης και θα σας υποδειχθεί να πάτε σε άλλη Μονή! Εάν πάλι δηλώσετε ότι θέλετε να διανυκτερεύσετε και δηλώσετε ιδιότητα κάποιου στελέχους σημαντικού (Δ/ντής Τράπεζας, Επιχείρησης, Κρατικός αξιωματούχος κλπ) θα γνωστοποιηθεί στην Μονή και πιθανότατα να σας επιτραπεί!
Για να επισκεφθείς την Βατοπαιδίου, θα πρέπει να προηγηθεί προσυνενόηση. Κύριο στοιχείο και πλεονέκτημα να είσαι Κυπριακής καταγωγής και επιχειρηματίας! Εάν δηλώσεις απλός προσκυνητής θα σου ειπωθεί πως θέσεις υπάρχουν μετά ένα χρόνο κλπ. Ανάλογα με τι αξίωμα θα δηλώσεις θα εξελιχθεί και η πορεία της φιλοξενείας σου...
Δυστυχώς πέρα από κάθε Αγιορειτική Παράδοση και τα ήθη του Αγίου Ορους, η Βατοπαιδίου, κάνει επιλεκτική επιλογή των φιλοξενουμένων της, κυρίως VIPS. Ακολουθεί φυσικά και ανάλογη προσέγγιση στην συνέχεια....
Τ α καλά και τα συμφεροντα...Η παράνομη αστυνόμευση, τα φυλάκια ασφαλείας και όλοι αυτοί οι καινοφανείς νεωτερισμοί(ασύρματα δύκτια επικοινωνίας, υπεύθυνοι ασφαλείας κλπ) είναι απαράδεκτα και εντελώς ξένα πρός το "Αγιον" Ορος.
2.- Πέραν της γνωστής σκανδαλώδους υπόθεσης με τις ακίνητες περιουσίες κλπ, για όσους γνωρίζουν τα εν Αγίω Ορει τεκτενόμενα, πλέον της δεκαετίας, η Μονή έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει, εκτεταμένες έρευνες για να ανακαλύψει θυσαυρούς που κατά την παράδοση είναι κρυμμένοι στην Μονή και στα καθυδρύματά της.
Οι πλέον σύγχρονοι ανιχνευτές χρυσού κλπ στην Ελλάδα βρίσκονται στο Βατοπαίδι. Το θέμα είναι γνωστό σε όλη την Αγιορειτική Πολιτεία.
3.-Σε ολόκληρη την Μονή και ιδιαίτερα στους χώρους φιλοξενείας, υπάρχουν κρυφές κάμερες που καταγράφουν τα πάντα όλο το 24ωρο, εν αγνοία των προσκυνητών. Η Μονή επικαλείται λόγους ασφαλείας κλπ. Μάλιστα η Μονή διαθέτει από τα πλέον σύγχρονα δορυφορικά ιντερνέτ και ο Εφραίμ έχει πρόσβαση στο δύκτιο με τις κάμερες μέσο λάπτοπ από όπου κι εάν βρίσκεται!!!
4.-Η πρώτη επαφή Ρουσόπουλου-Βατοπαιδίου, έγινε το 1997, όταν ο Θοδωρής εργαζόταν στο Μεγκα. Με παρέμβαση του τότε Διοικητή του Αγίου Ορους, Σ. Ψυχάρη, επισκέφθηκε την Μονή και πραγματοποίησε ένα ντοκιμαντέρ, παρά τις απαγορευτικές διατάξεις που ισχύουν για την βιντεοσκόπιση στις Μονές του Αθω.
5.-Η Αδελφότητα του Εφραίμ, την δεκαετία του 1980 βρισκόταν σε ένα κελί στην Νέα Σκήτη, από όπου και τους έδιωξαν οι συνοικούντες για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους.Κατόπιν όλη η Αδελφότητα πήγε και εγκαταστάθηκε στην Ι. Μονή Κουτλουμουσίου στις Καρυές. Οι υπερήλικες Μοναχοί και ελάχιστοι της Κουτλουμουσίου, παρέδωσαν την διοίκηση της Μονής στον Εφραίμ.Ο Εφραίμ έκανε άνω-κάτω την Μονή και άδεισε όλα τα ταμεία της... Με αποτέλεσμα οι Γέροντες να τους διώξουν κακήν κακώς!!!Ηρθε το 1989 και άγνωστο πως ο Εφραίμ απέκτησε στενές σχέσεις με τον τότε Διοικητή του Αγίου Ορους, Κώστα Λούλη. Ο Λούλης, γνωστός αλευροβιομήχανος του Βόλου και κολλητός του Μητσοτάκη, επέβαλε τον Εφραίμ και την Συνοδεία του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να εγκαταβιώσουν και να αναλάβουν την Βατοπαιδίου. Η Βατοπαιδίου ήταν Ιδιόρυθμη Μονή και όχι Κοινοβιακη, και πάρα πολλά ευτράπελα συνέβαιναν...
Αποφάσισε το Οικ. Πατριαρχείο να εξυγιανει την Μονή και έτσι με τις αφόρητες πιέσεις του Λούλη και την συναίνεση του Μητσοτάκη, ουσιατικά επεβλήθηκε ο Εφραίμ στην Βατοπαιδίου. Σιγά-σιγά έδιωξε όλους τους παλιούς Μοναχούς. Ο Λούλης έφτιαξε σουίτα στο νότιο πύργο της Μονής,η οποία του παραχωρηθηκε με έγγραφο της Μονής ισοβίως. Μια άκρως παράνομη πράξη! Ο Λούλης ανακυρήχθηκε "Μέγας Ευεργέτης της Μονής"! Το πορτραίτο του βρισκόταν στο Ηγουμενείο του Εφραίμ. Κατόπιν "άνοιξε τα φτερά του" ο Εφραίμ και το πορτραίτο καθαιρέθηκε. Οποτε πήγαινε ο Λούλης στην Μονή, το ξαναέβαζαν φυσικά!Στην σουίτα του Λούλη φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά ο Κάρολος της Καμήλας! Εν αγνοία του Λούλη φυσικά, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε κατόπιν!!! Ως Διοικητής ο Λούλης τιμήθηκε από το Οικ. Πατριαρχείο και έγινε "Αρχων"! Κατόπιν ο Βαρθολομαίος έμαθε ότι ο Λούλης τον κατηγορεί ασύστολα και έχει σημαντικές επαφές με παληοημερολογίτες κλπ. Για πρώτη φορά στα χρονικά του Οικ. Πατριαρχείου, με Συνοδική απόφαση αφαιρέθηκε ο τίτλος και το οφύκιο από τον Κ. Λούλη!!! Κατόπιν οι επαφές του Εφραίμ μεγάλωσαν και ο Λούλης του ήταν άχρηστος πλέον...
6.-Υπήρχε στην Βατοπαιδίου ένας παραδελφός του Εφραίμ .Ο Αθανάσιος, Κύπριος κι αυτός. Σημαντικό στέλεχος της Μονής και ανταγωνιστής του Εφραίμ. Τον έδιωξε ο Εφραίμ και έφυγε στην Κύπρο. Κατόπιν έγινε Μητροπολίτης Λεμεσού, ο οποίος παραμένει μέχρι τις μέρες μας. Εδιωξε και τον Μοναχό Λάζαρο ο Εφραίμ. Τον Νύφωνα τον έστειλε για χρόνια εξορία σε μετόχι της Μονής κλπ.κλπ.κλπ. Οποιος αντιστέκεται στην εξουσία του Εφραίμ εξοντώνεται!!!Εάν δεν είσαι Κύπριος φυσικά δεν μπορείς να εγκαταβιώσεις στην Βατοπαιδίου...
7.-Ο Αδερφός του Εφραίμ στην Κύπρο, ο Κουτσού, είναι ο Αρχηγός του Εθνικιστικού Κόμματος "Νέοι Ορίζοντες".... Πού βρίσκει χρήματα ο Κουτσού είναι ευνόητο πλέον...
8.-Ο Εφραίμ με την διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την Εσφιγμένου, θέλει να "φάει" και την Μονή αυτή!!! Ως γνωστόν έχει διοριστεί από το Οικ. Πατριαρχείο και την Ιερά κοινότητα, αδελφότητα με Ηγούμενο για την Εσφιγμένου, αλλά λόγω της κατάληψης από τους ζηλωτές, μένουν στις Καρυές. Πλήθος εισαγγελικές καταδίκες υπάρχουν εις βάρος των καταληψιών κλπ. Η Πολιτεία έχει κληθεί δεκάδες φορές να εφαρμόσει τα νόμιμα και να εκδιώξει τους καταληψίες από την Εσφιγμένου. Καμιά όμως ανταπόκριση... Ο Εφραιμ παρεμβαίνει στον Ρουσόπουλο, κι αυτός με την σειρά του στα αρμόδια όργανα και δεν εκτελούνται οι αποφάσεις των δικαστηρίων!!! Ελπίζει ο Εφραίμ πως θα παραιτηθεί ο νέος Ηγούμενος Χρυσόστομος και με τις παρεμβάσεις Ρουσόπουλου, θα του δοθεί και η Εσφιγμένου!
Στην πρόσφατη επίσκεψη του,στο ΄Αγιον Ορος ο Βαρθολομαίος έκανε λόγο για παρεμβάσεις κάποιας Μονής πρός την κυβέρνηση, να μην εκτελεστούν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης κλπ. Ενοούσε τον Εφραίμ!!!
9.-Το καθεστώς του Αγίου Ορους διέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Ορους. Εκεί περιλαμβάνονται και οι ονομασίες των Μονών κλπ. Εδώ και πολλά χρόνια ο Εφραίμ χρησιμοποιούσε αντί για το "Ιερά Μονή Βατοπαιδίου" το "Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου" μετά που καβάλησε εντελώς το καλάμι, χρησιμοποίησε στα επιστολόχαρτα και τις σφραγίδες της Μονής τον όρο "Παμεγίστη Μονή Βατοπαιδίου"!!! Αντέδρασαν οι λοιπές Μονές του Αγίου Ορους, αλλά ο Εφραίμ δεν καταλαβαίνει τίποτε!!! Υπήρξε και δικαστική απόφαση για λαθραία χρήση της ονομασίας της Μονής και αντικακατστατική συμπεριφορά, καθώς η πρώτη την τάξη Μονή, είναι η "Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας". Ο Εφραίμ ποτέ δεν χώνεψε να μην είναι αυτός "Παμέγιστος"!!!
10.-Ο Ρουσόπουλος δεν ξέρει καλά τον Εφραίμ... Μόλις χάσει την καρέκλα του, δεν θα βλέπει ζωγραφιστό τον Εφραίμ!!! Θα πάρει πόδι σαν τον Λούλη!!!
11.-Σε λίγες μέρες θα συνέλθει Διπλή Ιερά Σύναξη (20 Ηγούμενοι, 20 αντιπρόσωποι των Μονών) στο Αγιον Ορος. Θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το θέμα της Βατοπαιδίου... Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει..Οσοι γνωρίζουν εκ των έσω τα του Αγίου ΄Ορους, γνωρίζουν καλά όσα γράφω....
Από http://press-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: