Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

"Έτσι πήρε το διδακτορικό η Νατάσα Καραμανλή"


"Σύμφωνα με το βιογραφικό της,, η σύζυγος του πρωθυπουργού Νατάσα (Αναστασία) Καραμανλή (πατρικό Παζαΐτη) είναι απόφοιτος και διδάκτωρ του Ιατρικού τμήματος του ΑΠΘ. Το 1998 όταν παντρεύτηκε τον κ. Καραμανλή ήταν τελειόφοιτη νηπιαγωγός. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, το 2002 της απονεμήθηκε διδακτορικό Ιατρικής! Το γεγονός καταχώρισαν τα Νέα και η Καθημερινή χωρίς όμως να αναρωτηθούν πώς αυτό ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Αυτό μάλλον θεωρείται «σκανδαλοθηρία» από «σοβαρές» εφημερίδες. Ταυτόχρονα (!) η κα Καραμανλή έκανε και προπτυχιακές σπουδές ιατρικής, και σε κάποια φάση και μετεκπαίδευση στο Tufts (δείτε και άρθρο στη Βικιπαίδεια). Δε λέω, είμαστε συνηθισμένοι σε κάποια ευνοιοκρατία, αλλά μιά...

...νηπιαγωγός να παίρνει κατευθείαν διδακτορικό ιατρικής και μάλιστα πριν από το πτυχίο, αυτό είναι πολύ χοντρό! Σε αυτό το πρωτάκουστο κατόρθωμα η ακαδημαϊκή κοινότητα αντέδρασε με απόλυτη σιωπή! Αυτό δείχνει ότι δε μπορεί να υπάρξει ακαδημαϊκή ελευθερία στο παρόν καθεστώς απόλυτης εξάρτησης των πανεπιστημίων από την κρατική εξουσία.

Στο Web of Science βρήκα 3 δημοσιεύσεις για pazaiti* a*, από 2004 ως 2005. Στην παλαιότερη (2004) η κ. Παζαΐτη είναι πρώτη συγγραφέας (υπάρχουν άλλοι 6) και ο τίτλος ταιριάζει με αυτόν του διδακτορικού της. Όμως είναι περίληψη από συνέδριο, δεν δικαιολογεί διδακτορικό. Στις άλλες 2 υπάρχουν πολλοί συγγραφείς και η κ. Παζαΐτη είναι προτελευταία ή παραπροτελευταία, που σημαίνει ότι η συνεισφορά της ήταν μηδαμινή. Μία από αυτές (2005) είναι σε άσχετο θέμα (καρκίνος) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ένας από τους συν-συγγραφείς είναι ο πρύτανης κ. Κίττας. Στην άλλη (2004) συν-συγγραφέας είναι η κα Ολυμπία Γκίμπα-Τζιαμπίρη, η οποία είναι πολύ δραστήρια. Ηταν παλαιότερα αντιπρύτανης και το 2003 υποψήφια πρύτανης. Λέει το Βήμα: «Η κυρία Τζιαμπίρη φέρεται να έχει τις «ευλογίες» της κυρίας Νατάσας Καραμανλή, ενώ ο κύριος Αντωνόπουλος την υποστήριξη μεγαλοπαράγοντα της παράταξης στη συμπρωτεύουσα». Και πάλι από το Βήμα για τις πρυτανικές εκλογές 2006: «Ενα ψηφοδέλτιο του οποίου θα ηγηθεί ο γιος της πρώην αντιπρυτάνεως του ιδρύματος, στελέχους της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και νυν προέδρου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών κυρίας Ολυμπίας Τζιαμπίρη-Γκίκα» (**). Επίσης η κα Τζιαμπίρη είναι και Πρόεδρος Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πόσο καλή επιστήμων είναι η κα Τζιαμπίρη; Έχει h=5 και στα 5 σχετικά καλά papers η κα Τζιαμπίρη δεν είναι corresponding author σε κανένα. Σημειωτέον, η κα Τζιαμπίρη είναι υπέρ της «μεταρρύθμισης» στο πανεπιστήμιο, αφού συνυπέγραψε τη διακήρυξη των 490 πανεπιστημιακών. Σε σχετικές ερωτήσεις πέρυσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «είμαστε μικρός τόπος και γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας» (πηγή).

Εσείς τι λέτε για όλα αυτά; Και μάλλον η κα Καραμανλή δεν είναι η μόνη. Αρκετοί πολιτικοί έχουν λάβει διδακτορικά από ελληνικά πανεπιστήμια.

Τι συμπέρασμα βγάζει κανείς για τον πρωθυπουργό της χώρας; Το να καταγγέλλεις τη διαπλοκή και να διακηρύσσεις τη σεμνότητα και την ταπεινότητα ενώ η σύζυγος σου αποκτά διδακτορικό με τις πολιτικές σου πλάτες, και μάλιστα πριν καν πάρει το πτυχίο της, είναι μεγάλη υποκρισία. Και η υποκρισία είναι χειρότερη από την ανικανότητα, δείχνει έλλειψη ήθους. Ο Πλάτων έλεγε ότι η πηγή της ανηθικότητας είναι η πλεονεξία, το να διεκδικείς περισσότερα από ό,τι σου αξίζει. Ποιό ήταν το κακό να είναι η γυναίκα του πρωθυπουργού μιά δασκάλα, ή έστω μια απλή γιατρός; Γιατί τόση μεγαλομανία; Τόση αλαζονεία; Τόση ψευτιά; Και πώς είναι δυνατόν ένας λαός να τα γνωρίζει αυτά και να εξακολουθεί να θεωρεί τον κ. Καραμανλή «κατάλληλο για πρωθυπουργό»; Με βάση τι, τη ρητορεία του; Είμαστε ανόητοι ή έχουμε ρίξει τόσο χαμηλά τα στάνταρ;"

http://greekuniversityreform.wordpress.com/2007/01/14/%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια: