Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Όταν ο διάολος σπάει το… ποδάρι σου!!




Υπάρχουν παίχτες …τσεκούρια! Τους βλέπεις, και το σκέφτεσαι να βάλεις δυνατά το πόδι σου στην μπάλα, μια και στην άκρη του μυαλού σου υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού. Και ο τραυματισμός για έναν αθλητή, είναι ότι ο σκύλος για την γάτα. Ο χειρότερος εχθρός. Όλοι προσπαθούν να τον αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Αλλά ο διάολος έχει πολλά ποδάρια βλέπετε και εκτός από τους αντιπάλους, πολλοί αθλητές πρέπει να προσέχουν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό. Μαζέψα τα πιο αστεία αυτό-λαβώματα και σας τα παραθέτω.





Σπιτικοί…



Ιστορικό νοκ άουτ, είναι αυτό που έπαθε ο Σαντιάγκο Κανιθάρες. Ο Ισπανός γόης ετοιμάζονταν για το ταξιδάκι του στην Ασία και το Μουντιάλ του 2002. Πλύθηκε και ετοιμάστηκε να ξυριστεί. Μία λάθος κίνηση όμως για τους τερματοφύλακες είναι αρκετή. Το after shave του έπεσε στο πάτωμα και έσπασε. Σε μια προσπάθεια του να αποφύγει τα γυαλιά, πάτησε ένα και έκοψε τον αχίλλειο τένοντα του! Τελικά, είδε το Παγκόσμιο Κύπελλο από την τηλεόραση. Τένοντα, έκοψε και ο μεγάλος Μαικλ Τζόρνταν, αλλά του χεριού του αυτός. Πως; Στην προσπάθεια του να κόψει την γωνία ενός πούρου!

Ο ώμος, είναι ένα σημείο που αντιμετωπίζουν πολύ συχνά πρόβλημα οι αθλητές. Αυτόν έβγαλε ο Γάλλος τερματοφύλακας Λιονέλ Λετιζί, σε μια προσπάθεια να πιάσει ένα κομμάτι του παιχνιδιού “σκράμπλ” που του έπεσε στο πάτωμα! Εξάρθρωση ωμοπλάτης έπαθε και ο Ντέιβιντ Σίμαν, στην προσπάθεια του να πιάσει γρήγορα το τηλεκοντρόλ, ώστε να γράψει την αγαπημένη του σαπουνόπερα από την αρχή, ενώ από τηλεκοντρόλ, την …πάτησε και ο Κάρλο Κουντιτσίνι όταν από την υπερπροσπάθεια να το πιάσει από το πάτωμα, γλίστρησε και τραυμάτισε το γόνατο του.

Το πολύωρο play station επηρεάζει την ομαλή εγκεφαλική λειτουργία φωνάζουν οι γιατροί. Να ήταν μονάχα αυτό; Ο Αλεσάντρο Νέστα από την πολύωρη χρήση, το 2005 έμεινε εκτός αγωνιστικών χώρων για 30 μέρες, καθώς έπαθε ρήξη στον τένοντα του δάχτυλού του. Με τον γιατρό της ομάδας να δηλώνει πως δεν είχε ξαναδεί παρόμοιο τραυματισμό… Τένοντα τραυμάτισε και ο Ρίο Φέρντιναντ στο γόνατο του, σε μία υπόθεση που αφήνει ερωτήματα, αφού όπως ισχυρίστηκε «απλά έβλεπα τηλεόραση με τα πόδια απλωμένα στο τραπέζι του καφέ… » Ερωτήματα επίσης αφήνει και το περιστατικό του παλαίμαχου διεθνούς Άγγλου Άλαν Μούλερι, ο οποίος χτύπησε τη μέση του βουρτσίζοντας τα δόντια του!

Ο παλιός μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ Άντονι Πελ, έπαθε ρήξη χιαστών όταν πιάστηκε το πόδι του στην πόρτα του ασανσέρ, ενώ στην ποδοσφαιρική Ένωση, ο Χρήστος Μαλαδένης έσπασε το δάκτυλό του όταν κλότσησε αντί για την μπάλα, το καλοριφέρ!

Τέλος, ο Ντάριους Βασέλ το 2003 ως παίχτης της Άστον Βίλλα εντόπισε μία κηλίδα αίματος κάτω από το νύχι του μεγάλου δάχτυλου του ποδιού του. Αποφάσισε να την αφαιρέσει ο ίδιος, με συνέπεια να προκαλέσει μόλυνση και να χάσει το μισό του νύχι! Ο Άγγλος Ντάρεν Μπάρναρντ από την άλλη, γλίστρησε πάνω στα ούρα που είχε κάνει το κουτάβι του στην κουζίνα, παθαίνοντας ρήξη χιαστών και μένοντας έξω για 5 μήνες!!!





Της εξοχής…



Ντέιβιντ Σίμαν και Κάρλο Κουντιτσίνι, είναι και σε αυτή την κατηγορία! Ο Άγγλος τερματοφύλακας ξαναέπαθε εξάρθρωση ώμου, αυτή τη φορά επειδή προσπάθησε να βγάλει ένα ψάρι 12 κιλών κατά τη διάρκεια ενός ψαρέματος που είχε πάει. Το τραγικοκωμικό της υπόθεσης είναι πως βρίσκονταν σε κατάσταση αποθεραπείας από έναν τραυματισμό στο γόνατο!!! Στην αντίπερα όχθη, ο αργεντινός τερματοφύλακας σε μία βόλτα με τον σκύλο του, δεν κατάφερε να χαλιναγωγήσει το τετράποδο και χτύπησε εκ νέου στο γόνατο!

Την δεκαετία του 70, δύο γελοία περιστατικά έκαναν την εμφάνιση τους. Ο Νορβηγός Σβέιν Γκροντάλεν κατά την διάρκεια του τζόγκινγκ που έκανε, συγκρούστηκε με μια… αλκή (ζώο που μοιάζει με τάρανδο). Το 1976 ο Τσάρλι Τζορτζ της Άρσεναλ, κατάφερε να κόψει το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του με την μηχανή που κούρευε το γρασίδι…

Ο Τόρστεν Φρίγκς τώρα, σε έναν αγώνα επίδειξης μπάσκετ που διοργάνωσαν οι χορηγοί της Βέρντερ(!), έδειξε για ποιο λόγο έγινε ποδοσφαιριστής. Δέχθηκε την μπάλα στην μύτη, με αποτέλεσμα να την σπάσει και να χάσει πολλά παιχνίδια των προκριματικών του προηγούμενου Μουντιάλ… Ο Αλβανός αρσιβαρίστας Γκεντς Μπαρκιτσί, δεν συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, επειδή μάγκωσε το χέρι του στην πόρτα λίγο πριν την έναρξη τους…

Τέλος, υπάρχουν και τραυματισμοί με αυτοκίνητο. Όχι σαν αυτούς που περιμένετε, αφού ο Γιώργος Καράγκουτης έπαθε θλάση στο χέρι του όταν τράβηξε απότομα το χειρόφρενο, ενώ ο Άγγλος αμυντικός Άλαν Ράιτ πλήρωσε τα ακριβά του γούστα. Αγόρασε μία Φεράρι η οποία δεν ήταν ακριβώς στα μέτρα του, μια και στην προσπάθεια του να πατήσει το γκάζι έπαθε ζημιά στην γάμπα του από το απότομο τέντωμα του ποδιού!!!





Του γηπέδου…



Το 1975, ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άλεξ Στέπνεϊ, φώναξε τόσο δυνατά σε έναν συμπαίχτη του που κατάφερε να σπάσει το σαγόνι του! Ένας άλλος τερματοφύλακας, ο Τσικ Μπορντί, είχε άδοξο τέλος στην καριέρα του όταν κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού συγκρούστηκε με έναν σκύλο που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά! Επίσης, ο γκολκίπερ της Ίπσουϊτς Ρίτσαρντ Ράιτ σε ένα παιχνίδι με την Τσέλσι, έκανε ζέσταμα πατώντας πάνω σε μία ξύλινη πινακίδα και γυρνώντας τον αστράγαλό του. Τι να του πεις του άμοιρου, όταν η συγκεκριμένη πινακίδα που τον τραυμάτισε έγραφε πάνω «απαγορεύεται το ζέσταμα!!»

Ο Βορειοϊρλανδός Στιβ Μόροου την εποχή που έπαιζε στην Αρσεναλ, έπεσε από τους ώμους του Τόνι Ανταμς ενώ πανηγύριζε την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και υπέστη κάταγμα στον αυχένα! Επίσης, νομίζω κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει λόγω της έκτασης που πήρε το θέμα, το παπούτσι που έριξε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον Ντέιβιντ Μπέκαμ τραυματίζοντας τον στο μάτι, διαμαρτυρόμενος για την κακή του απόδοση. Και η καλή απόδοση όμως μπορεί να φέρει προβλήματα. Ο Πάμπλο Ντιόγκο πετυχαίνοντας ένα γκολ στο παιχνίδι Σερβέτ – Σαουφχάουζεν για το ελβετικό πρωτάθλημα έτρεξε στην κερκίδα και στους οπαδούς της ομάδας για να το πανηγυρίσει. Η βέρα που φορούσε όμως μάγκωσε στα κάγκελα και στην προσπάθεια του να ξεφύγει και να κατέβει και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, έχασε το μισό του δάχτυλο. Το παράδοξο του πράγματος, ο διαιτητής του έβγαλε κίτρινη κάρτα για έντονο πανηγυρισμό!!!

Τέλος, το πιο περίεργο και συνάμα θλιβερό περιστατικό συνέβη στην Ινδονησία. Το 1995 λίγο πριν από την έναρξη ενός αγώνα κυπέλλου, ένα κοπάδι από γουρούνια εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και μεταξύ άλλων, ποδοπάτησε και σκότωσε τον Μιστάρ, ένα από τα ποδοσφαιρικά αστέρια της χώρας!!! Είναι να μην σε θέλει, τι να λέμε τώρα…
http://coachp.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: