Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Το φαινόμενο Μέσσι σε ηλικία 5 ετών. Αυτά που κάνει τώρα τα έκανε και τότε !!!



Την κοινή του θητεία με τον Λιονέλ Μέσι στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, θυμήθηκε ο Ζεράρ Πικέ για λογαριασμό της αγγλικής εφημερίδας «Daily Mail». Ο αμυντικός των «μπλαουγκράνα» περιέγραψε το φαινόμενο «Μέσι» από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην πρωτεύουσα της Καταλανίας, σε ηλικία μόλις 13 ετών.

«Όταν βρισκόμουν στις ακαδημίες συνέβη κάτι το οποίο επρόκειτο να αλλάξει την ιστορία του συλλόγου, η άφιξη του Λίο», προλόγισε ο Πικέ. «Θυμάμαι την πρώτη φορά που προπονήθηκε μαζί μας. Ήταν τόσο μικροκαμωμένος που φοβόμασταν να τον ακουμπήσουμε γιατί φοβόμασταν πως θα τον χτυπήσουμε. Αλλά ύστερα, όλοι μας παρατηρήσαμε το άγγιγμα του στην μπάλα και δεν ήταν καθόλου άσχημο.

Κάποιοι από τους προπονητές μας είπαν να μην του κάνουμε δυνατά τάκλιν για να μην τραυματιστεί. Αλλά ακόμα και αν είχαμε σκοπό, δεν μπορούσαμε να τον προλάβουμε. Ήταν τόσο γρήγορος που δεν μπορούσες να τον περιορίσεις».

Για να καταλήξει: «Πάντα ήταν έτσι όπως είναι τώρα, μόνο το περιβάλλον άλλαξε. Κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα με τότε που ήταν 13 και δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα, αν δεν βρισκόμουν μαζί του στις ακαδημίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: