Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Τί μου θυμίζει τί ??? Η διπλή ζωή του Γεργκ Χάιντερ




Ο Γεργκ Χάιντερ είχε διπλή ζωή. Από τη μία σύζυγος της Κλάουντια, πατέρας της Ούλρικε και της Κορνηλίας και από την άλλη παθιασμένος εραστής του εκπροσώπου του κόμματός του, Στεφάν. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που του στέρησε τη ζωή τα ξημερώματα της 11ης Οκτωβρίου. Αφορμή των δημοσιευμάτων που ακολούθησαν τον θάνατο του ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος ΒΖΟ (Συμμαχία για το Μέλλον της Αυστρίας), στάθηκαν οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του Στεφάν Πέτσνερ. «Ηταν ο άνδρας της ζωής μου. Είχαμε μια σχέση που ξεπερνούσε την φιλία. Ο Γεργκ κι εγώ νιώθαμε μια μαγνητική έλξη», είπε σε συνέντευξη στο αυστριακό ραδιόφωνο ο 27χρονος δημοσιογράφος και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Οι αποκαλύψεις για την κρυφή ζωή του χαρισματικού ηγέτη του ξενοφοβικού κόμματος της Αυστρίας, συγκλόνισαν τους φανατικούς οπαδούς του Χάιντερ. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που γνώριζαν για την ομοφυλοφιλία του αυστριακού ηγέτη, ενώ ο ίδιος δεν είχε ποτέ αρνηθεί ή επιβεβαιώσει τις φήμες σχετικά με την διπλή ζωή του. Σε προεκλογική συγκέντρωση μάλιστα είχε δημοσίως καταδικάσει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, προσπαθώντας να προσεγγίσει ακόμα πιο συντηρητικούς οπαδούς. Δέκα χρόνια πριν, εκπρόσωπος της μεγαλύτερης κοινότητας ομοφυλοφίλων στην Βιέννη, είχε υποστηρίξει πως κρατούσε στα χέρια του τις αποδείξεις της ομοφυλοφιλίας του Χάιντερ. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που ο τύπος της γειτονικής Γερμανίας αναρωτιέται ανοιχτά για την διπλή ζωή του 58χρονου Χάιντερ. Από την λαική Bild μέχρι και την συντηρητική Welt, οι περισσότερες εφημερίδες κάνουν λόγο για τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις. Ακόμα και η αριστερή Tageszeitung, λέει πως στην Αυστρία αυτό ήταν ένα θέμα ταμπού, όμως πλέον θα πάψει να είναι «αν ο Πέτσνερ συνεχίσει να συμπεριφέρεται σαν χήρος».


Η Κριστιάν, αδερφή του Στεφάν Πέτσνερ, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Madonna «ο Στεφάν περνούσε τρία τέταρτα του χρόνου του με τον Γεργκ. Ακόμα και τα σαββατοκύριακα και στις γιορτές. Πολλές φορές η Κλάουντια ζήλευε, γιατί ο Στεφάν περνούσε περισσότερο χρόνο με τον άνδρα της από ότι εκείνη. Οι δυο τους είχαν τόσο στενή φιλία και με τον τρόπο τους αγαπιόντουσαν».

Απαρηγόρητος ο Στεφάν στην κηδεία του αγαπημένου του, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κλάγκενφουρτ, πρωτεύουσα της Καρινθίας, κρατούσε το κεφάλι του σφιχτά ανάμεσα στα χέρια του, λίγα μέτρα από την οικογένεια του Χάιντερ.

Δύο εβδομάδες από τον θάνατό του, έπειτα από πρόσκρουση του πολυτελούς αυτοκινήτου του Volkswagen Phaeton και αφού φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις ρίχνουν φως στη ζωή και τον θάνατο του κυβερνήτη της Καρινθίας. «Η σύζυγός του δεν είχε αρνηθεί την πραγματικότητα. Εκείνη τον αγαπούσε ως γυναίκα, εκείνος την αγαπούσε ως άνδρας, εγώ τον αγαπούσα με ένα εντελώς διαφορετικό και προσωπικό τρόπο κι η Κλάουντια το καταλάβαινε αυτό, πολλές φορές μάλιστα κοιμόμουν στο σπίτι τους κι εκείνη το γνώριζε», δήλωσε ο Στεφάν προσπαθώντας να συγκρατήσει τα αναφιλητά του.

Σενάρια

Τα σενάρια γύρω από τον θάνατό του πληθαίνουν. Πολλοί μιλούν για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αφού ο Χάιντερ και ο Στεφάν είχαν διασκεδάσει στο κοσμοπολίτικο κλαμπ «Le Cabaret». Λέγεται μάλιστα πως κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι δύο τους είχαν λογοφέρει έντονα, με αποτέλεσμα ο Χάιντερ να φύγει από το κλαμπ μόνος του, αρνούμενος τον επίσημο οδηγό του και προτιμώντας να οδηγήσει μόνος του. Λίγη ώρα μετά ο Χάιντερ φέρεται να πήγε σε ένα γκεί μπαρ της περιοχής, αλλά έφυγε γρήγορα γιατί ήθελε να είναι ξεκούραστος καθώς το σαββατοκύριακο θα γιόρταζε τα 90α γενέθλια της μητέρας του. Αμέσως μετά μπήκε στο αμάξι του, οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα που έφτασε τα 170 χιλιόμετρα και υπό την επήρεια αλκοόλ, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε στηθαίο και ανατράπηκε. Μάλιστα σύμφωνα με την εξέταση αίματος που πραγματοποιήθηκε, το ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε άγγιξε τα 1,8 γραμμάρια οινόπνευμα ανά λίτρο ενώ το επιτρεπτό όριο είναι 0,5.

Αλλα σενάρια θέλουν τον ηγέτη του ΒΖΟ, πριν οδηγήσει, να κατανάλωσε εν αγνοία του, σταγόνες από το ηρεμιστικό και υπνωτικό «K.-o.-Tropfen», το οποίο προκαλεί υπνηλία και αμνησία, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί σε υποθέσεις βιασμού.

Από την άλλη δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων, κάνουν λόγο πως αιτία της πρόσκρουσης του αυτοκινήτου του ήταν τα συνεχή τηλεφωνήματα που δεχόταν από τον Στεφάν έπειτα από την λογομαχία τους, τα οποία τον έκαναν τον να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του.



Την ίδια στιγμή οπαδοί του ακροδεξιού κόμματος, υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται για δυστύχημα αλλά για δολοφονία.

Επειτα από όλα αυτά τα σενάρια, η χήρα του Χάιντερ, Κλάουντια σταμάτησε τη διαδικασία αποτέφρωσης της σωρού του, για να ξεκαθαρίσει η αιτία θανάτου του συζύγου της. Η Κλάουντια δεν πιστεύει πως ο Χάιντερ είχε καταναλώσει αλκοόλ, ενώ υποστηρίζει πως δεν έγινε εξέταση αίματος.



Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Χάιντερ, την ηγεσία του κόμματος ανέλαβε ο Στεφάν Πέτσνερ, με αποτέλεσμα να γίνει ο νεότερος αρχηγός κόμματος στην ιστορία της χώρας. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα και μετά τις αποκαλύψεις του γύρω από την σχέση του με τον θανόντα, τα στελέχη του ΒΖΟ, τον απέπεμψαν με συνοπτικές διαδικασίες. Την ηγεσία ανέλαβε ο 53χρονος Γκότφριντ Ντέρφλερ με 19 ψήφους, έναντι των 17 που έλαβε ο Ρέινχαρντ Ρορ του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας, με το οποίο θεωρείτο σίγουρη η ένωση με το ΒΖΟ.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ http://www.protothema.gr/content.php?id=16990

Δεν υπάρχουν σχόλια: