Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Καλως ήρθατε στον κόσμο της wall street



"Αν έχετε πρόβλημα να κατανοήσετε την σημερινή παγκόσμια οικονομικήκατάσταση, η παρακάτω ιστορία θα σας βοηθήσει.

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα μικρό χωριό, ένας άντρας ανακοίνωσε στουςντόπιους ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για $10 τη μία.

Οι χωρικοί βλέποντας ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες τριγύρω, βγήκαν έξωστο δάσος και ξεκίνησαν να τις πιάνουν. Ο άντρας αγόρασε χιλιάδες μαϊμούδες για$10 κάθε μια, αλλά καθώς η διαθέσιμη ποσότητα άρχιζε να μειώνεται, οι...

χωρικοίσταμάτησαν τις προσπάθειές τους. Ο άντρας λοιπόν αυτός ανακοίνωσε ότι τώρα θααγόραζε κάθε μαϊμού για $20. το γεγονός αυτό ανανέωσε το ενδιαφέρον των χωρικώνκαι ξεκίνησαν να κυνηγούν μαϊμούδες ξανά.

Σύντομα η διαθέσιμη ποσότητα είχε κι άλλο μειωθεί και ο κόσμος γύρισεσιγά σιγά στις φάρμες τους. Η τιμή της προσφοράς τώρα ανέβηκε στα $25 και η διαθεσιμότηταμαϊμούδων έγινε τόσο μικρή, που χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να δεις μια μαϊμού,πόσο μάλλον να την πιάσεις.
Ο άντρας αυτός ανακοίνωσε ότι τώρα θα αγόραζε τις μαϊμούδες για $100 τη μία. Ωστόσο,επειδή έπρεπε να κατέβει στην πόλη για δουλειές, αγοραστής θα ήταν ο βοηθός τους,εκ μέρους του.

Με την ευκαιρία της απουσίας του αφεντικού, ο βοηθός είπε στους χωρικούς: «κοιτάξτεαυτές τις μαϊμούδες στο μεγάλο κλουβί που έχει μαζέψει το αφεντικό μου. Θα σας τιςπουλήσω για $50 τη μία και όταν εκείνος επιστρέψει από την πόλη, μπορείτε να τουτις πουλήσετε για $100.

Οι χωρικοί μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.

Από τότε δεν είδανποτέ ξανά ούτε τον άντρα ούτε τον βοηθό του, μόνο μαϊμούδες
παντού.

Καλώς ήρθατε στην Wall Street

ΑΠΟ ΤΟ http://troktiko.blogspot.com/2008/10/wall-street.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: