Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Δείτε φωτογραφίες από τις σουίτες της Μονής Βατοπαιδίου!!!














Όταν οι άλλοι επικαλούνται "δημοσιογραφικές πληροφορίες",εμείς παρουσιάζουμε φωτογραφίες-ντοκουμέντα...

"Εχω επι­σκε­φθεί τα ανα­και­νι­σμέ­να δω­μά­τια, που άμα μπεις μέ­σα, θα πά­θεις. Εδώ μι­λά­με για χώ­ρο, όπου υπάρ­χει ρε­σε­ψιόν, ασαν­σέρ και όχι ασαν­σέρ απλό, ασαν­σέρ Με­γά­λης Βρε­τά­νιας. Τα δω­μά­τια όλα με μάρ­μα­ρα μέ­σα. Πο­λυ­τε­λεί­ας δω­μά­τια να το πω έτσι".Αγγελος Αποστολιδης,Alpha TV.

Εικονα 1:Η...πολυτελης ρεσεψιον!!!Σας την παρουσιαζουμε απο 2 οπτικες γωνιες,ωστε να διαπιστωσετε την...εξοργιστικη πολυτελεια!Για οσους αναρωτιουνται πού ειναι το "ασανσερ Μεγαλης Βρετανιας",ισως λογω του...μικρου μεγεθους του η καμερα δεν μπορεσε να το καταγραψει!
"Γι' αυτό και οι συνθήκες διαβίωσης στη μονή για τους καλόγερους και τους λίγους αλλά εκλεκτούς που κατορθώνουν να φιλοξενούνται εκεί είναι πρωτοφανούς και προκλητικής πολυτέλειας και χλιδής. Εχουν διαμορφωθεί πραγματικές σουίτες, που θα τις ζήλευε το οποιοδήποτε πεντάστερο ξενοδοχείο, με μαρμάρινα μπάνια, πουπουλένια στρώματα, widescreen τηλεοράσεις, DVD players, computers, CDs κι ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Είναι τόση η πολυτέλεια, που κάποιοι που περίμεναν να συναντήσουν το ασκητικό καθεστώς για το οποίο είναι διάσημο ανά τους αιώνες το Αγιον Ορος και να ανακαλύψουν τον μυστηριακό χαρακτήρα του ενοχλούνται εντόνως." Θανασης Νανος,εφημεριδα Espresso.

"Κι έτσι, σήμερα πλέον ο ξενώνας του, που αν ήταν σε ξενοδοχείο θα ανήκε στην κατηγορία «lux», προσδιορίζεται μεταξύ των μοναχών ως «σουίτα του πρίγκιπα»..." Μαριλη Μαργωμενου,εφημεριδα Καθημερινη.

Εικονα 2:οι "πολυτελεις ξενωνες και κελια".Αριστερα,η χλιδη ενος κελιου μοναχου.Διπλα,το σκανδαλο ενος δωματιου με...μαρμαρα,μερος του τεραστιου ξενωνα των επισκεπτων:
"Ο Εφραιμ, πληροφορούμαι, έχει μετατρέψει τη Μονή σε χώρο προσέλκυσης και μύησης στην Ορθοδοξία διασήμων και πλουσίων. Έχω την εντύπωση ότι τον ρόλο τους πρέπει να έχουν παίξει και οι εξαιρετικής πολυτέλειας ξενώνες του..." Μικροπολιτικος,Εφημεριδα Τα Νεα.

Εικονα 3:Η περιφημη "σουιτα του Καρολου":για τις...αναγκες της φωτογραφησης,αφαιρεθηκαν τα πολυτελη αντικειμενα καθως και τα παμπολλα ηλεκτρονικα μεσα (τηλεορασεις widescreen plasma,Wi-Fi Internet,Dvd κλπ) καθως δημιουργουσαν...παρεμβολες στην ψηφιακη μηχανη:
O καθενας μπορει να δει και να κρινει μονος του.Εδω δε χρειαζονται πολλα λογια...ειναι απο τις περιπτωσεις που οι εικονες αξιζουν πολυ παραπανω απο 1000 λεξεις...

Οι φωτογραφιες δημοσιευτηκαν στο πολυ αξιολογο ιστολογιο http://vatopaidi.wordpress.com/ (Αποψεις για τη Μονη Βατοπαιδιου).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello. And Bye.