Δευτέρα, 4 Μαΐου 2009

Μόνοι μας και όλοι σας και έτσι μας αρέσει καλύτερα.

Αν στη θέση του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια του τελικού, ήταν η ΑΕΚ, ακόμη θα συζητούσαμε για τις αδικίες εις βάρος της "αιώνιας" κατατρεγμένης από Θεούς και δαίμονες.
Αν η ΑΕΚ βρισκόταν μόλις στο 4ο λεπτό του τελικού πίσω στο σκορ με γκολ από καταφανή θέση οφσάιντ, ακόμη θα συζητούσαμε για την αδικία και για την παράγκα του Ολυμπιακού.
Αν η ΑΕΚ έμενε με 9 παίκτες για περισσότερα από 20 λεπτά στη διάρκεια του τελικού, ακόμη θα συζητούσε το πανελλήνιο για τη διαιτησία του Κάκου θεωρώντας την όχι μόνο άδικη αλλά και προκλητική.
Αν η ΑΕΚ έχανε τον καλύτερό της παίκτη με κίτρινη -την ώρα των πανηγυρισμών- επειδή νωρίτερα δεν είχε δει την κίτρινη κάρτα, ακόμη όλοι θα μιλούσαν για το παρακράτος του Κόκκαλη στο ποδόσφαιρο.
Όλοι τότε θα έλεγαν ότι την κάρτα ο διαιτητής τη δείχνει στον παίκτη κατά πρόσωπο και όχι με την πλάτη γυρισμένη γιατί τότε ο ποδοσφαιριστής ενδέχεται να μην την αντιληφθεί όπως συνέβη με τον Γκαλέτι.
Κι ίσως τότε, ο Κάκος να θεωρούνταν δολίως σκεπτόμενος... Όλα αυτά αν επρόκειτο για παίκτη της ΑΕΚ.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού αν αποβάλλονται φταίνε γιατί παραβίασαν κανονισμούς. Αν ο Αλεξόπουλος ήταν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κι έκανε με τόσο προφανή τρόπο, χέρι στην περιοχή, όλοι τώρα θα έλεγαν ότι ο κύριος Κάκος μην καταλογίζοντας το πέναλτι, διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.
Αν στη θέση του Άλβες που παραλίγο να κόψει το ποδόσφαιρο στον Ντάρμπισαϊρ με μαρκάρισμα. χασάπη από πίσω ήταν παίκτης του Ολυμπιακού, σήμερα και για πολλές ημέρες, θα μιλούσαμε για την αποβολή που αδίκως δε χρεώθηκε στον εν λόγω παίκτη.
Αν το. αλάνι της Εθνικής ήταν παίκτης του Ολυμπιακού, όλοι θα μιλούσαν για τον Κόκκαλη που εκτρέφει και χαϊδεύει αλήτες στο Ρέντη.
Σήμερα κανείς δε μιλά για την "αλήτικη" συμπεριφορά επαγγελματία ποδοσφαιριστή που συμπεριφέρθηκε με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο και ποτέ δε ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του.
Αν στη θέση του Γεωργέα ήταν παίκτης του Ολυμπιακού, όλοι σήμερα αλλά και για πολλές ημέρες θα μιλούσαν για τις φάσεις που ο Κάκος του χάρισε την κίτρινη κάρτα.
Και ήσαν πολλές.Αν όλα αυτά συνέβαιναν από την. ανάποδη και τελικά η ΑΕΚ έχανε το κύπελλο όπως παραλίγο να το χάσει ο Ολυμπιακός, όλοι θα μιλούσαν για τη "σφαγή" του αιώνα!
Τώρα που στη θέση της ΑΕΚ ήταν ο Ολυμπιακός που δεν κώλωσε, που δε. μάσησε, που δεν πτοήθηκε, που δεν έκλαψε, που δεν έκανε παντιέρα την αδικία την οποία υπέστη, όλοι μιλούν για τον τελικό του αιώνα με ρεσιτάλ διαιτησίας από τον κύριο Κάκο και τους βοηθούς του.
Αν όμως συνέβαιναν όλα αυτά σε άλλη ομάδα, θα είχε ρίξει σχεδόν από την αρχή λευκή πετσέτα. Αν... O Ολυμπιακός όμως δεν είναι ΑΕΚ. Δε μοιάζει με καμία ελληνική ομάδα γιατί μάχεται και δεν κλαίει πάνω από το χυμένο γάλα! Γι' αυτό είναι πρώτος! Κι ως γνωστόν, ο πρώτος είναι. πρώτος και ο δεύτερος τίποτα!
Και μην ξεχνιόμαστε ότι η ΑΕΚ είχε ευνοϊκή διαιτησία για να φθάσει στον τελικό. Θυμηθείτε τα δύο παιχνίδια με την Ξάνθη και κανονικά δεν θα έπρεπε να παίζει το Σάββατο το βράδυ αντίπαλος με τον Ολυμπιακό.
Για όλα όσα σας προαναφέραμε δεν είδαμε να γίνεται κουβέντα.
Θυμάστε όλοι όμως τι έγινε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη όταν δύο παίκτες του δικέφαλου του Βορρά αποβλήθηκαν σωστά.
Τότε λίγο έλειψε να πέσει μέχρι και η κυβέρνηση. Βουλευτές, νομάρχες και όποιος άλλος μπορούμε να φανταστούμε βγήκε και μίλησε για την "σφαγή" του ΠΑΟΚ. Τώρα τι έγινε; Τίποτα ε;
Μόνοι μας και όλοι σας και έτσι μας αρέσει καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: