Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Μαθήματα "Γκουαρντιόλα"


Ο Πέπε Γκουαρντιόλα είναι 38 ετών. Μετά από μία μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα έγινε πριν 2 χρόνια προπονητής της β' ομάδας της Μπάρτσα και πριν 11 μήνες ανέλαβε την πρώτη ομάδα. Ο απολογισμός πριν καν κλείσει ένα χρόνο στον πάγκο του καμαριού της Καταλωνίας είναι... όλα! Πρωτάθλημα Ισπανίας, κύπελλο Ισπανίας και Champions League. Είναι μάλιστα ο μοναδικός Ισπανός με αυτό το τριπλό επίτευγμα στο βιογραφικό του.
Και ποιά είναι η προπονητική του πείρα; Σχεδόν μηδενική. Του δώθηκε η ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε Πλέον είναι όνομα και ως προπονητής. Πριν 11 μήνες όμως ήταν ρούκι. Ακόμα και ο Τιμούρ Κετσπάγια που τόσο πολύ τον αμφισβητούν οι φίλοι του Ολυμπιακού ήταν σε ψηλότερο (έστω και τυπικα) επίπεδο. Και βάζουμε και στοίχημα πως αν προτεινόταν σε κάποια Ελληνική ομάδα η αντίδραση θα ήταν "και ποιός είναι αυτός; Τι βιογραφικό έχει να επιδείξει;"

Και μην πείτε για παιχταράδες τύπου Μέσσι και Ετό που έχει η Μπάρτσα. Και πέρυσι τους είχε αλλά δεν τα πήρε όλα. Και η αντίπαλος στον τελικό του Ch. L. είχε να παρατάξει θηρία τύπου Ρονάλντο.

Οι πραγματικά μεγάλοι επενδύουν στο μέλλον. Η Μπάρτσα το έκανε και πέτυχε. Όχι μόνο με τον Πέπε αλλά και με τους Μέσι, Ξάβι και Ινιέστα που παίζουν βασικοί από... πιτσιρίκια. Εμείς εδώ και 4 χρόνια έχουμε τον Νίνη (που αναδείχθηκε χάρη στον Ισπανό Μουνιόθ) για ταλέντο και είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Μάλιστα παίζει να δοθεί ακόμα και δανεικός στον Πανιώνιο.
Γι αυτό και δεν μπορούμε να πάμε ούτε καν εκεί που έχουν πάει ακόμα και οι Τούρκοι (κύπελλο Ουέφα). Γι αυτό και δεν δέχονται να έρθουν στην Ελλάδα μεγάλα ονόματα ενώ πάνε στην Τουρκία.

Μπράβο στον 38χρονο coach Pepe Guardiola, μπράβο στον 25χρονο Iniesta (παίζει στην Barca από το 2002- 18 ετών), μπάβο στον 29χρονο Xavi (παίζει στην Barca από το 1998- 18 ετών), μπράβο στον 21χρονο Messi (παίζει στην Barca από το 2004- 16 ετών).

απο panic

Δεν υπάρχουν σχόλια: